ERDON Helyi hírek

2012.04.01. 18:56

A legnehezebb nyelvi verseny

Több mint kétszáz tanuló vett részt a tizenharmadik alkalommal megrendezett nyelvÉSZ vetélkedő megyei szakaszán, a nagyváradi Dimitrie Cantemir iskolában. Nyolcan jutottak tovább.

Több mint kétszáz tanuló vett részt a tizenharmadik alkalommal megrendezett nyelvÉSZ vetélkedő megyei szakaszán, a nagyváradi Dimitrie Cantemir iskolában. Nyolcan jutottak tovább.

 

Már hagyományszerű, hogy a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémián belül zajló vetélkedőt a Dimitrie Cantemir iskolában szervezik meg. Míg tavaly 140-en vettek részt a megmérettetésen, az idén 224 tanuló jutott tovább a megyei szakaszra. A legtöbben közülük nagyváradiak és margittaiak, de képviseltette magát Érmihályfalva, Érsemjén, Biharszentjános, Kisszántó, Érbogyoszló, Micske és Tóti is. A szervezés legnagyobb részét nagyváradi, illetve margittai tanítók vállalták el: Balajti Annamária, Barta Szilvia, Fándly Enikő, Stanca Melinda, valamint Fügedy Anikó.

Kemény felkészülés

Megtudtuk: ez a verseny térségünkben a jelenlegi legnehezebb, általános iskolásoknak szóló nyelvi vetélkedő, melynek játékos feladatait a magyaroroszági tanmenet szerint állítják össze, de ezen felül kemény pluszfelkészülést kíván, melyben tanítók, szülők és gyerekek együttműködésére van szükség.

A diákok szombat délelőtt tíz órakor fogtak neki a játékos feladatok megoldásához, ehhez egy óra állt rendelkezésükre. Később, míg a tanárok javítottak, a Lilliput Gyermek- és Ifjúsági Egyesület jóvoltából a diákok a Péter-lovag című interaktív bábelőadást tekinthették meg, majd díjkiosztással folytatódott a szombati program. Osztályonként a legjobb nyolc gyerek kapott díjat (tehát összesen hatvannégy diák), de minden osztályból csak a legjobban teljesítő gyerek jutott tovább a Szegeden megszervezendő döntőre.

Továbbjutók

Ők a következők: Molnár Boróka Érmihályfalváról (Zelk Zoltán Általános Iskola), Csabay Júlia Nagyváradról (Szacsvay Imre Általános Iskola), Zétényi Zsuzsa Margittáról (Horváth János Iskolaközpont), Benedek Boglárka Nagyváradról (Szent László Római katolikus Iskolaközpont), Jakab Kincső Margittáról (Horváth János Iskolaközpont), valamint Jakabffy Balázs (Ady Endre Gimnázium), Divin Péter (Ady Endre Gimnázium) és Kelemen Henrietta (Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium) - mindhárman Nagyváradról. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak az iskolai elődöntőket lebonyolító pedagógus kollégáknak, valamint a gyerekeket felkészítő, elkísérő, felügyelő, illetve a javításban résztvevő tanítóknak és tanároknak.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!