ERDON Helyi hírek

2012.03.07. 07:53

Váradon járt a MÚOSZ elnöke

Nagyvárad- Kedden Váradon járt Tóth Károly, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke, aki délután az Erdély Online szerkesztőségébe is ellátogatott.

Nagyvárad- Kedden Váradon járt Tóth Károly, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke, aki délután az Erdély Online szerkesztőségébe is ellátogatott.

 

 

Tóth Károly, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke Szűcs László, az Ady Endre Sajtókollégium igazgatójának és Monostori Károly, a Duna TV volt főszerkesztőjének meghívására érkezett Váradra, azzal a céllal, hogy az újságíróiskola újraindításáról tárgyaljanak. Elkisérte őt Bernáth László, a MÚOSZ elnökségi tagja is, a délutáni órákban pedig az Erdély Online szerkesztőségébe is ellátogattak, ahol Rais W. István főszerkesztővel folytattak eszmecserét. A MÚOSZ a legnagyobb létszámú magyarországi újságíró szervezet, Budapesten és Pest megyében 3600-3700, vidéken pedig körülbelül 900 taggal rendelkezik. A tavaly szeptember óta ügyvezetőként irányító Tóth Károlyt a december 10-i küldöttgyűlésen választották elnökké a küldöttek.

 

Tervek

 

Tóth Károly a MÚOSZ terveiről szólva elmondta: változatlanul folytatni szeretnék az oktatást, az újságíróképzést, melynek a formáját még keresik, de egy biztos, hogy a Bálint György Akadémia elnevezést mindenképpen meg akarják tartani. A következő igen nagy feladatuk, hogy a szövetség bevételeit valamilyen módon növeljék. Keresik tehát a módját annak, hogy az alapszabály adta lehetőségek között folytatni tudjanak bevételt hozó tevékenységeket, ugyanis bővíteni akarják a szociális alapot, mert jelenleg rengeteg szegény sorsú és nehéz helyzetbe került újságíró van Magyarországon. Ugyanakkor az üdültetéshez és a képzéshez kell támogatást adni, és feltétlenül szükséges lenne a tagdíjak csökkentéséhez is valamilyen mértékben hozzájárulni.

 

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!