ERDON Helyi hírek

2012.03.07. 08:47

Tízmillió eurós fejlesztés

Az egészségügyi szektorban tíz millió eurós beruházás valósul meg Csehi Árpád tanácselnök mandátuma alatt. Ezek részben befejezett, részben kivitelezés alatt álló munkálatok.

Az egészségügyi szektorban tíz millió eurós beruházás valósul meg Csehi Árpád tanácselnök mandátuma alatt. Ezek részben befejezett, részben kivitelezés alatt álló munkálatok.

 

Szatmár megye egészségügyi rendszerében komoly fejlesztések és beruházások valósultak meg az elmúlt hónapokban, ám itt nem áll meg a fejlesztés, az tovább folytatódik, mondta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Kihangsúlyozta, a tegnapi nap folyamán írta alá a régi poliklinika felújítási munkálatainak kezdéséről szóló rendeletet, azt követően, hogy hétfőn a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal kibocsátotta az építkezési engedélyt. „A kivitelezési határidő öt hónap, de egyeztettem a vállalkozóval, aki ígéretet tett arra vonatkozólag, hogy hamarabb befejezik a rehabilitálást a régi poliklinikán” – mondta Csehi, majd hozzáfűzte, az épület teljes modernizálásról szól a szerződés. Az épület mintegy ötven éve épült, ám a felújítása elengedhetetlen volt, mivel igencsak degradálódott állapotban volt. Az épületben csupán a fűtési rendszer volt felújítva, a Szatmár Megyei Tanács finanszírozásával, 2010 decemberében ugyanis muszáj volt megoldani ezt a problémát, hiszen elromlott az addigi kazán, amit újra cseréltek. A felújítási munkálatok összértéke 5,6 millió lej, melyet részben az egészségügyi minisztérium, részben a megyei tanács finanszíroz. Csehi elmondta, négy éve nincs röntgen-berendezés a régi poliklinikán, ám a felújítással párhuzamosan ezt a hiányosságot is pótolják. „Amennyiben a szatmárnémeti tanácsosok jóváhagyják márciusi tanácsülésükön a polgármester azon javaslatát, hogy vásároljanak egy röntgen-berendezést, akkor egy hosszú ideje húzódó gond is megoldásra kerül a régi poliklinikán” – hangsúlyozta Csehi. A tanácselnök elmondta, az onkológiai osztály felújítási munkálataival is jól halad a kivitelező, így április hónap közepén hivatalosan is átadják a 2,5 millió összértékű beruházást.

 

További munkálatok kezdődnek

Csehi elmondta, hogy a Közbeszerzési Eljárások Elektronikus Rendszerében (SEAP) meghirdették a régi kórház további részének felújítási munkálatait, amelyek még ebben az esztendőben elkezdődnek. Ugyancsak a SEAP-on hirdették meg a Tasnádi Városi Kórház pediátriai osztályának rehabilitációs munkálatait, melyek a versenykiírás kimenetelétől függően leghamarabb májusban elkezdődhetnek. A munkálatok összértéke 1,8 millió lej. Ugyancsak meghirdették a közbeszerzési eljárást egy röntgen- és egy CT-berendezés vásárlására a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház felszerelésének bővítése céljából. Amennyiben ezen beruházások is megvalósulnak, akkor az egészségügyi szektorban tízmillió eurós beruházás valósul meg Csehi Árpád tanácselnöki mandátuma alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!