ERDON Helyi hírek

2012.03.06. 11:17

Téli cserkésztábor Vértopon

Bihar megye - A Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség február végén Vértopon szervezte meg az idei év első szokásos téli cserkésztáborát. A napokban a másodikra is sor kerül.

Bihar megye - A Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség február végén Vértopon szervezte meg az idei év első szokásos téli cserkésztáborát. A napokban a másodikra is sor kerül.

 

 

A háromnapos tábor elején Borsi Imre Lóránt szövetségi elnök köszöntötte a 45 résztvevőt, kiemelve a tábor szervezőit - Horváth Béla alelnököt, illetve Kovács Enikő, Egyed Csaba és Major Lóránt cserkészparancsnokokat - akik Érkörtvélyesről, Paptamásiból és Köröstárkányból érkeztek csapataik egy részével. Ezután az ismerkedés következett, amikor is mindegyik cserkészcsapatnak alkalma volt a bemutatkozásra, és a többiek megismerésére. A tábor során a napi cserkészprogramok, mint például csomózás és elsősegély oktatás mellett, a cserkészeknek lehetőségük volt kipróbálni a sielést is, hiszen a szervezők síoktatásról is gondoskodtak.

 

Nem volt unatkozás

 

A cserkészet szellemiségének megfelelően nem hiányozhatott a napi imádság sem, ami a reggeli tornát követően az Istentől hivatott áldást kérni az egész napos foglalkozásra. Unatkozásra nem volt idő, hiszen a napirendben reggel 7 órától este 10-ig percre pontosan követték egymást a programok, ami egyaránt alkalmat nyújtott úgy a szórakozásra, mint a jásztva tanulásra. A búcsúzás és hazautazás előtti kiértékelőben Borsi I. Lóránt megköszönte mindenkinek az aktív részvételt, külön a cserkészparancsnokok önkéntes, áldozatos munkáját, melyet a jövő nemzedék neveléséért vállaltak fel. A következő téli cserkésztábort ugyanott tartják meg március elején érsemjéni, szalacsi és ottományi résztvevőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!