ERDON Helyi hírek

2012.03.12. 12:34

Szponzorokat keresnek

A Bihar megyei SOS Autism Egyesület az Alexandru Lazăr lícemummal, valamint a Mihai Eminescu főgimnáziumal közösen bonyolítja le az Alkotóműhely, valamint a Stop a közömbösségnek elnevezésű projekteket, melyek a 2011-2012 tanévben zajlanak, az egyesület pénzalapjaiból.

A Bihar megyei SOS Autism Egyesület az Alexandru Lazăr lícemummal, valamint a Mihai Eminescu főgimnáziumal közösen bonyolítja le az Alkotóműhely, valamint a Stop a közömbösségnek elnevezésű projekteket, melyek a 2011-2012 tanévben zajlanak, az egyesület pénzalapjaiból. Ezek programjaiban az autista gyerekek és fiatalok, valamint a két iskola diákjai és pedagógusai vesznek részt. Március 1 és 8 alkalmából például közösen készítettek különféle specifikus ajándéktárgyakat. A programok fő célja az, hogy minél inkább elfogadtassák a társadalommal az autista gyerekeket és fiatalokat. Az egyesület 2007-ben jött létre, 14 szülő kezdeményezéséből, és különféle szociális jellegű szolgáltatásokat nyújt az autistáknak és családjaiknak. Jelenleg 51 család, s 55 gyerek, illetve fiatal van feliratkozva hozzájuk, koruk 2 és 34 év közötti. Aki támogatni szeretné az SOS Autism Egyesületet, felajánlhatja jövedelemadója két százalékát, ezenkívül egyéb adományokat, támogatásokat is elfogadnak. További részleteket a www.autismbihor.ro honlapjukról, illetve a Facebook-oldalukról is meg lehet tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!