ERDON Helyi hírek

2012.03.19. 15:50

Szereplőválogatás a bábszínházban

Kétnapos szereplőválogatást tartott a váradi Szigligeti Színház Liliput Társulata. A kiválasztott fiatalok A dzsungel könyve című musicalben szerepelhetnek.

Kétnapos szereplőválogatást tartott a váradi Szigligeti Színház Liliput Társulata. A kiválasztott fiatalok A dzsungel könyve című musicalben szerepelhetnek.

 

A március 18–19-én megtartott szereplőválogatásra olyan 13–18 éves diákok jelentkezését várták, akik otthon érzik magukat az ének, a tánc és a színjátszás területén. A megfelelő ritmusérzékkel és énektudással rendelkező fiatalok a musical ének- és tánckarába nyerhettek felvételt. A projekt lehetőséget nyújt: a diákok megismerkedjenek a színházi próbafolyamattal, a művészi és technikai elemekkel. Dés László–Geszti Péter–Békés Pál musicaljét, amely Rudyard Kipling azonos című könyvén alapul, várhatóan ez év november 25-én mutatják be. Első lépésként a szereplőket kellett megtalálni a musicalhez. A válogatásra több mint 40 diák jelentkezett, ebből 16–20 fiatalnak lesz lehetősége játszani a darabban. Minden résztvevőnek egy rövid produkcióval kellett készülnie: prózával vagy verssel, és egy énekkel. A bizottság: Szőke Kavinszki András művészeti igazgató, Horányi László, a musical rendezője, az Esztergomi Várszínház művészeti igazgatója, Horányi Júlia jelmeztervező, Margittai Tamás korrepetitor a jelentkező fiatalok ének- és tánctudását értékelték, majd ez alapján választották ki a legtehetségesebbeket. A jelentkezők a bábszínház előterében várakoztak, volt aki fel-alá járkálva ismételte szövegét, és volt, aki beszélgetéssel ütötte el az időt. Fekete Ágival, eminescus diákkal a válogató előtt és után is beszéltünk. Elmondta: színire szeretne jelentkezni, ezért a felvételiig minden lehetőséget ki szeretne használni a gyakorlásra. „Tudtam, hogy énekkel és prózával kellett készülni, a táncpróba kicsit meglepett, de próbáltam magamból a legjobbat kihozni, remélem, jól sikerült” – fűzte hozzá a diáklány. A válogatóról kijövet volt, aki azt is megjegyezte, nem gondolta volna, hogy ilyen komoly lesz.

 

Nagy Noémi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!