ERDON Helyi hírek

2012.03.19. 11:17

Ismét taroltak a szatmári diákok

Szép eredményekkel tértek haza Nagyváradról a mesevetélkedő országos döntőjébe jutott Szatmár megyei csapatok.

Szép eredményekkel tértek haza Nagyváradról a mesevetélkedő országos döntőjébe jutott Szatmár megyei csapatok.

 

 

Szombaton rendezték meg a Mesék szárnyán mesevetélkedő XIII. országos döntőjét Nagyváradon az Ady Endre Líceumban. Az idei évben Döbrentey Ildikó 12 meséjét kellett a 32 döntős csapatnak töviről hegyire ismernie, mely megmérettetésen megyénket három csapat képviselte. A mesékről szóló kérdések mellett rövid színpadi jelenettel, a csapat által kiválasztott egyik mese színpadra vitelével is készült minden csapat. A megyei döntők után legjobbnak talált 4 fős csapatok az ország magyarlakta megyéit képviselték.

A Mesevetélkedő döntőjén részt vett a szerző, Döbrentey Ildikó is, aki Levente Péterrel együtt emlékezetes műsorral lepte meg a díszteremben összegyűlt gyerekeket. A szervezők által kitalált ismerkedő foglalkozások, játékos versenyek mindenkinek kitűnő szórakozásul szolgáltak.

Szatmár megyét három csapat képviselte idén: a szatmárnémeti 10–es Általános Iskolából két csapat, a Sólyom és a Sas csapat, valamint az Okostojások csapat a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceumból.

Ahogy tavaly, idén sem bízták a véletlenre a szatmáriak, a tavalyi országos győzelem után idén is elhozták az országos első díjat. Az ország több száz versengő csapata közül a harmadik helyet nyerte a Blatniczki Cecília által felkészített Okostojások csapata — Ilyés Euunika Naomi, Heil Evelin Adrienn

Stier Alma Beatrix, Vári Renáta Kinga —, míg az országos első díjat a Mekker Melinda által felkészített Sas csapat hozhatta el — Balogh Ákos, Jankó Szép Attila, Reich Máté és Zolcsák Gergely. Az aranyérmes csapat elnyerte a Napsugár Szerkesztőség különdíját is, az egyhetes illyefalvi táborozást.

Mindhárom szatmári csapat a legsikeresebb színházi produkciókért járó különdíjban is részesült, míg a legértékesebb színpadi produkció díjával a Sólyom csapatot (Lieb Hanna, Szilágyi Tekla, Leiti Bence és Botos Dávid) tüntette ki a zsűri.

A gyerekek munkáit kilenctagú zsűri bírálta el, melyben megyénket Szejke Ottilia, elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő és Román Melinda, a Mircea Eliade Általános Iskola tanítónője képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!