ERDON Helyi hírek

2012.03.19. 07:57

Felújították a biharpüspöki kultúrotthont

Nagyvárad - Felújították a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házat, mely alkalomból péntek este az RMDSZ helyi szervezete zenés összejövetelt rendezett. Fellépett a Szigligeti Színház társulata.

Nagyvárad - Felújították a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házat, mely alkalomból péntek este az RMDSZ helyi szervezete zenés összejövetelt rendezett. Fellépett a Szigligeti Színház társulata.

 

 

Péntek este hajnalig tartó zenés összejövetelt rendezett az RMDSZ biharpüspöki szervezete abból az alkalomból, hogy felújították a helyi Bocskai István Közösségi Házat. A rendezvény első felében a Szigligeti Színház néhány tagja lépett fel. A Köszönöm, hogy imádott című zenés-táncos előadásban szereplő színművészek, énekesek és táncosok (Kele Krisztina, Kriszta Réka Piroska, Molnár Júlia, Kiss Csaba, ifj. Kovács Levente, Szőke-Kavinszki András, Meleg Vilmos, Gavriş Christina és Gavriş Ramona) a magyar filmtörténet klasszikussá érett darabjaiban felcsendül dalokat adtak elő magas szakmai színvonalon, teltházas közönség előtt. (Zongorán közreműködött Bogdán-Bódis Ádám). A műsor végén Meleg Vilmos színművész arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét: a városi RMDSZ-frakciónak köszönhetően a száz esztendővel ezelőtt született Fényes Szabolcsról nevezte el Biharpüspöki egyik utcáját a váradi önkormányzat.

 

Tombola is volt

 

A fellépés után gyors átrendeződés történt, ami azt jelentette, hogy asztalokat hoztak be a szervezők, valamint a szintetizátor is előkerült, melyet néhány percel később Kiss Géza vett kezelésbe. Előtte azonban Pásztor Sándor önkormányzati képviselő, majd Biró Rozália köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelten Cseke Attila szenátort és Pásztor Gabriella minisztériumi államtanácsost. Az elöljáró külön értékelte a biharpüspöki magyar közösség összetartó erejét, és a szülőföldön való boldogulás és megmaradás fontosságára figyelmeztetett, melynek érdekében mindenkinek cselekednie kell azon a helyen és munkakörben, ahová az Isten vagy a sors rendelt minket.

A rövid hozzászólás után ismét a zenéé volt a főszerep, jól ismert pop-rock és operettslágereket, magyar- és cigány nótákat énekeltek Molnár Júlia és Kiss Csaba színművészek, akikhez egy adott pillanatban Szőcs Lőrincz prímás is csatlakozott. Fergetes hangulat uralkodott, a táncparkett szinte végig telve volt, a hajnalig tartó bulizást pedig két alkalommal tombolasorsolás szakította félbe, melyen főleg a szentjánosiaknak és a szalárdiaknak kedvezett a szerencse.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!