ERDON Helyi hírek

2012.03.14. 12:28

Alkohollal kereskedtek

Nagyvárad - Illegális alkoholkereskedelem gyanúja miatt szerveztek kedden nagyszabású akciót a Bihar megyei rendőrök a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közreműködésével: több mint negyvenen vettek részt és tíz helyszínen zajlott házkutatás.

Nagyvárad - Illegális alkoholkereskedelem gyanúja miatt szerveztek kedden nagyszabású akciót a Bihar megyei rendőrök a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közreműködésével: több mint negyvenen vettek részt és tíz helyszínen zajlott házkutatás. Ennek nyomán csaknem 2500 csomag, megfelelő jelzésekkel nem ellátott cigarettát találtak, egy kezdetleges, alkoholgyártásra való berendezést, 600 liter alkoholt és alkoholtartalmú italt, 15 liter aromát, számos műanyagflakont, üveget és kupakot, továbbá 5.700 lejt.

Az akciót megelőzően a rendőrség megfigyelés alatt tartott hat nagyváradi személyt, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy a tavalyi év folyamán, valamint az idén különféle hagyváradi ingatlanokban illegálisan gyártott alkoholból készítettek italokat, melyeket utóbb bároknak, illetve magánszemélyeknek adtak el.

A keddi akción egyúttal tíz Bihar megyei céget is ellenőriztek a rendőrökből, vámügyi szakértőkből és a Bihar megyei Pénzügyőrség munkatársaiból álló csoportok. Ennek nyomán 50 liter alkoholtartalmú italt koboztak el, mivel hiányoztak a származást igazoló okiratok, s 20 ezer lej értékű bírságot szabtak ki. A jelenlegi számítások szerint mindez körülbelül 100 ezer lejes állami költségvetési veszteséget okozott. A 45 éves V.V. esetében előzetes letartóztatást javasolt a rendőrség. A további vádlottak: C.I. (53 éves), S.V. (49 éves), S.D. (37 éves), K.C. (21 éves), valamint B.A.F. (24 éves).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!