ERDON Helyi hírek

2012.02.15. 12:58

Vidáman farsangoltak a váradi kiscsillagok

Nagyvárad - Kedd este a Csillagocska Zeneóvoda farsangi mulatságot szervezett a PKE dísztermében. A gyerekek, a hozzátartozók és a pedagógusok együtt szórakoztak a rendezvényen. A változatos feladatokat úgy állították össze, hogy ezek külön-külön és együttesen is megszólították őket.

Nagyvárad - Kedd este a Csillagocska Zeneóvoda farsangi mulatságot szervezett a PKE dísztermében. A gyerekek, a hozzátartozók és a pedagógusok együtt szórakoztak a rendezvényen. A változatos feladatokat úgy állították össze, hogy ezek külön-külön és együttesen is megszólították őket.

 

 

Körülbelül nyolcadik alkalommal szervezett farsangi mulatságot az ősszel fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő várad-réti Csillagocska Református Zeneóvoda. A helyszín ezúttal is a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme volt, ahol a kedd délután öt órára meghirdetett kezdési időpont előtt néhány perccel izgatott hozzátartozók rendezgették csemetéiken a maszkokat, illetve jelmezeket, akiknek többsége ezt követően lelkesen rohangált körbe a helyiségben, mutogatva maskaráját a többi gyermeknek. Elevenségüket, lelkesedésüket nehéz volt csillapítani- de talán egyetlen felnőtt sem tűzte ki ezt célul-, és azért szusszanásnyi idő mindig jutott arra, hogy a szép és ötletes viseleteket meg lehessen örökíteni az utókor számára. Közben a később szerephez jutó fánkok illata terjengett a levegőben. Stílszerűen a pedagógusok is más élőlények bőrébe bújtak, Kecskés Edit intézményvezető például jóságos varázslónőként koordinálta a programokat, Benedek Árpád zenepedagógus pedig himlős betegként irányította a különböző foglalkozásokat, játékokat. A talpalávalóról a Csillagocska zenekar gondoskodott, a változatos feladatokat pedig szokás szerint úgy állították össze, hogy ezek külön-külön és együttesen is megszólították az óvisokat és az anyukákat, apukákat.

 

Frappáns programok

 

Az ilyen jellegű rendezvények elmaradhatatlan műsorszámával, a jelmezes felvonulással kezdődött az összejövetel, majd Szent Balázs püspökről és a Csillagfény kórus megalakulásáról is megemlékeztek a jelenlevők. Utóbbi énekkar, melynek a szülők a tagjai, ezúttal rendkivüli fellépéssel szolgált, hiszen az utánpótlás is bekapcsolódott az éneklésbe. Ezután vicces, frappáns és látványos programok sora következett: táncolás léggömbökkel majd almával, fánkevés hátratett kézzel, kötélhúzás, táncolás egy egyre kisebbre összehajtogatott papíron stb. A színes kavalkádot a szinte folyamatosan szóló zene egészítette ki, és különböző népi énekek, mondókák csendültek fel. A több órás vidám együttlét össznépi tánccal és a tombolatárgyak kiosztásával zárult.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!