ERDON Helyi hírek

2012.02.22. 08:26

Újra támadt a kutyafalka

Egy hónapja kóbor kutyák okozták Szatmárnémetiben egy idős asszony halálát. Pár napja a hölgy fiát is megtámadta valószínűleg ugyanaz a falka. A sintérek igyekeznek minél hamarabb befogni a kutyákat.

Egy hónapja kóbor kutyák okozták Szatmárnémetiben egy idős asszony halálát. Pár napja a hölgy fiát is megtámadta valószínűleg ugyanaz a falka. A sintérek igyekeznek minél hamarabb befogni a kutyákat.Közel egy hónapja tragikus esemény történt Szatmárnémetiben, a szennyvíztisztító teleptől lejjebb, a Szamos töltése mellett egy 71 éves idős asszonyt marcangoltak szét a kóbor kutyák. Tegnap a szerkesztőségünkben járt az elhunyt asszony fia, Nagy Sándor, aki elpanaszolta, hogy a gyilkos kutyák még mindig azon a környéken tanyáznak.

Az úr szülei a közelben levő tanyán laktak egészen az édesanyja haláláig. Ő a közelben lakik, de azóta is nap mint nap eljár a tanyára a töltésen keresztül, így tudomása van arról, hogy a töltés másik oldalán, a Szamos árterén a régi elhagyott szivattyúházakba hajléktalanok költöztek, akik magukhoz szoktatták a kutyákat, de nem valószínű, hogy rendszeresen etetni is tudják őket, így azok éhesek lehetnek, főleg a téli fagy idején. Ezek a kutyák kénytelenek vadászni nyúlra, fácánra, vagy amit találnak. Ezek az állatok bárkire veszélyesek lehetnek, aki a töltésen elhalad. „Öt éve járok a töltésen a családom birtokában levő tanyáig a megszokott útvonalon. Szerdán délután, amint a töltésen haladtam, 7-8 kutya támadt rám, a nádasból rohantak felém a Szamos irányából. Én a szomszéd kerten keresztül szaladtam a Darai út végéig. Rögtön hívtam a 112-es segélyhívó számot. 20 perc múlva meg is jelent egy rendőrnő több csendőr kíséretében egy személygépkocsival. Ők azt mondták, a nagy hóban nem tudnak behajtani az eset helyszínére, és ezt a problémát a sintéreknek kell megoldaniuk. Péntek délelőtt elmentem a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalba. A lakossági fogadóirodából egy másik osztályra irányítottak. Ott egy hölgy azt a választ adta a problémámra, hogy az a terület, ahol az eset történt, kívül esik a város határán, ezért nem tehetnek semmit. Nem értem, hogy eshet kívül a városon az a terület, amikor lakóházak vannak a környéken, és én is adót fizetek a városnak a tanyáért és a földért is”, panaszolta Nagy Sándor.

Igyekeznek befogni a kutyákat

Megkerestük Dragoş Iosivot, a polgármesteri hivatal közterület-fenntartó osztályának tanácsadóját, aki kérdésünkre elmondta, hogy az úrnak írásban kell megfogalmaznia panaszát és benyújtani a lakossági fogadóirodában. Balog Józsefet, a város kutyamenhelyének tulajdonosát is megkérdeztük azt eset kapcsán, aki elmondta, folyamatban van az ügy megoldása, de nem egyszerű befogni a kóbor kutyákat a Szamos árterén, ahol kiterjedt nádasok vannak. Amint olvadni kezd a hó, igyekszenek minél hamarabb befogni a kutyafalkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!