ERDON Helyi hírek

2012.02.20. 15:08

Segítettek a rászorultaknak

Nagyvárad- A Bihar Megyei Cégek Egyesülete (AFB) élelmiszercsomagokkal és különféle adományokkal támogatta azokat a Vrancea megyei rászorultakat, akik az elmúlt napokban a hó fogságába kerültek.

Nagyvárad- A Bihar Megyei Cégek Egyesülete (AFB) élelmiszercsomagokkal és különféle adományokkal támogatta azokat a Vrancea megyei rászorultakat, akik az elmúlt napokban a hó fogságába kerültek.

 

 

A részleteket hétfő délben egy sajtótájékoztató keretében ismertette Dan Octavian, a Bihar Megyei Cégek Egyesületének (AFB) vezérigazgatója. Kifejtette: „A Bihar megyei cégek segítenek a katasztrófa sújtottaknak!” elnevezésű kampány során kevesebb mint negyvennyolc óra leforgása alatt közel 18.500 euró értékben érkeztek felajánlások, nem csupán pénzösszegek, hanem egyéb természetű adományok is, például 4 tonna élelmiszer és 400 pár téli cipő. Negyven cég válaszolt igennel a humanitárius felhívásra- köztük olyan vállalkozások is, melyek nem tagjai az egyesületnek-, valamint szakmai szervezetek is, például a Közjegyzői Kamara, a Könyvvizsgálók Egyesülete és a Romániai Ügyvéd-Mediátorok Kollégiuma. Tulajdonképpen több ajándék is összegyűlt volna, csak sürgetett az idő, a legjelentősebb felajánlás pedig 25 ezer lej értékű volt. Végül ezer darab, egyenként 5 kilogrammos csomagokat állítottak össze, melyek tartalmaztak 1 kilogramm cukrot, 1 liter olajat, 1 kilogramm rizst, 1 kilogramm kenyeret, egy 400 gramos húskonzervet, valamint száraztésztát és májpástétomokat. Az ötletgazda egyébként Ovidiu Gabor, egy bróker és tanácsadó cégnek a vezetője volt, az akció pedig abban különbözött a hasonló jellegűektől, hogy az AFB képviselői a hatóságokkal való egyeztetést követően személyesen adták át a csomagokat a katasztrófa sújtottaknak.

 

Ezután is segítenek

 

A sajtótájékoztató ezután élménybeszámolóval folytatódott, Radu Silaghi, az AFB ügyvezető igazgatója, valamint Ionuţ Rudeanu és Schul Oliver meséltek a Vrancea megyében történtekről. Megtudtuk egyebek mellett, hogy az akciót úgy hangolták össze, hogy a Nagyváradról indult, alapélelmiszerekkel és lábbelikkel megrakott három kamionhoz Vajdahunyadról, Bukarestből és Focşani-ból érkezett teherszállító autók, illetve tűzoltó-, mentő és őrző-védő járművek is csatlakoztak, a végállomások pedig Măicăneşti, Vulturu, Stupina és Hinguleşti települések voltak, ahol megható emberi drámákkal szembesültek a segélyosztók. Elmondásuk szerint főleg a rendkivül nehéz körülmények közt élő idős emberek örültek nagyon a csomagoknak, mások mellett a hó fogságába került 92 éves nénikével is találkoztak.

Elhangzott még, hogy a közeljövőben is terveznek hasonló jellegű, karitatív tevékenységet, de ezentúl inkább a Bihar megyeieknek szeretnének segíteni, mivel arra számítanak, hogy a tél végén a mi térségünkben is kialakulhatnak katasztrófahelyzetek.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!