ERDON Helyi hírek

2012.02.28. 14:51

Programok a tűzoltókkal

Nagyvárad - Délelőtt 11 óráig több mint háromszázan látogattak el a Kert (Avram Iancu) utcai Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség székhelyére, ahol a tűzoltók fogadták a kicsiket és a nagyokat a Polgári Védelem Napja alkalmából.

Nagyvárad - Délelőtt 11 óráig több mint háromszázan látogattak el a Kert (Avram Iancu) utcai Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség székhelyére, ahol a tűzoltók fogadták a kicsiket és a nagyokat a Polgári Védelem Napja alkalmából. Amint Camelia Roșca szóvivő elmondta, 1933-ban, februrá 28-án született meg az a királyi rendelkezés, melyben első alkalommal szerepel a passzív védekezés fogalma, melyet a polgári védelem ősének tartanak. Ezért – egyéb ünnepeik mellett – ezen a napon is nyitott kapukkal várják minden tűzoltóegységnél az érdeklődőket. Tegnap is első sorban iskolások jöttek szervezett csoportokban - másodikosoktól tizenegyedikesekig nagyon sok korosztály volt jelen. Ezúttal nem készültek különleges bemutatókkal a tűzoltók – azonban a gyerekek beülhettek a tűzoltóautókba, a gumicsónakokba, felpróbálhatták a tűzoltók által használt különféle védőmaszkokat. A nagyobb diákoknak pedig a felügyelőség tisztjei előadást tartottak a katasztrófavédelem különböző aspektusairól. Mint megtudtuk, az Aluminei utcai tűzoltóalegységnél egy különleges járművet tekinthettek meg a gyerekek – ezt a járművet a kémiai, biológiai, illetve nukleáris veszélyek esetén vetik be.

 

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!