ERDON Helyi hírek

2012.02.16. 10:02

Megyei útviszonyok

A legfrissebb adatok szerint Bihar megyében le van zárva az 1. sz. országút Élesd – Feketeerdő és Sólyomkővár között (Szilágy megyével határosan), valamint Belényesújlak és Hagymádfalva között, a 19. sz. országút pedig Székelyhíd és a határ (Létavértes) között van lezárva a meteorológiai viszonyok miatt – adja hírül a rendőrség.

A legfrissebb adatok szerint Bihar megyében le van zárva az 1. sz. országút Élesd – Feketeerdő és Sólyomkővár között (Szilágy megyével határosan), valamint Belényesújlak és Hagymádfalva között, a 19. sz. országút pedig Székelyhíd és a határ (Létavértes) között van lezárva a meteorológiai viszonyok miatt – adja hírül a rendőrség. Egyúttal 15 óráig a 7,5 tonnánál súlyosabb járművek nem közlekedhetnek a 76. sz. országúton, Kerpenyéd és Vârfuri között.

Szintén le van zárva a 764 sz. megyei út Kalota és Cornet között, továbbá a 7. sz. községi út Érsemjén és Érselénd között.

A közlekedésrendészet azt ajánlja: mielőtt útnak indulnánk, tájékozódjunk a meteorológiai előrejelzésekről és az utak állapotáról; a sebesség ne lépje túl az óránkénti 30 kilométert településeken belül, azokon kívül pedig az óránkénti 50 km-t; fontos szabályszerűen használni a fényjelzéseket, s őrizzünk megfelelő távolságot az előttünk lévő gépkocsival szemben, az ütközések elkerülése végett. A közlekedsérendészetiek egyúttal a téli gumiabroncsok fontosságát is kihangsúlyozzák közelményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!