ERDON Helyi hírek

2012.02.08. 11:12

Kormányon marad az RMDSZ

Tegnap délután az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának (SZÁT) ülését követően Csehi Árpád, a politikai alakulat Szatmár megyei szervezetének elnöke elmondta, feltételekhez kötik a PDL–vel való koalíciót.

Tegnap délután az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának (SZÁT) ülését követően Csehi Árpád, a politikai alakulat Szatmár megyei szervezetének elnöke elmondta, feltételekhez kötik a PDL–vel való koalíciót. A SZÁT–on eldőlt, akkor támogatják az új kabinetet, ha a kormányprogramban szerepelni fognak az erdélyi magyarság számára fontos kérdések, például a tanügyi törvény módszertanának mielőbbi kidolgozása és elfogadása, illetve az idei évre tervezett régióátszervezés elvetése. Csehitől megtudtuk, hogy a kormányprogram akkor is támogatást élvez, ha az elkövetkező kilenc hónapban nem akarnak új RMDSZ–es neveket a minisztériumokba, ugyanis a Szövetség meg vannak elégedve a jelenlegi miniszterek munkájával, szerintük jó szakemberek. A javaslat értelmében miniszteri tisztségben maradna Ritli László (egészségügy), Kelemen Hunor (kultúra) és Borbély László (környezetvédelem), ugyanakkor megerősítették Markó Béla miniszterelnök–helyettes és Dézsi Attila, miniszteri rangú kormányfőtitkár pozícióját is – mondta Csehi. Az RMDSZ Szatmár megyei elnöke ugyanakkor elmondta, a parlamenti és szenátusi bizottságok mai együttes ülésén hallgatják meg a miniszterek programjait, és amennyiben az időjárás engedi, csütörtökön a parlament és a szenátus közös ülésén bizalmat szavaznak az új kormánynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!