ERDON Helyi hírek

2012.02.15. 08:55

Kísérleti műhelymunka 2012

Nagyvárad- Hétfő délután a Romániai Képzőművészek Egyesülete nagyváradi fiókszervezetének rendezésében Kísérleti műhelymunka 2012 címmel tizenkét fiatal képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás.

Nagyvárad- Hétfő délután a Romániai Képzőművészek Egyesülete nagyváradi fiókszervezetének rendezésében Kísérleti műhelymunka 2012 címmel tizenkét fiatal képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás.

 

 

Kisérleti műhelymunka 2012 címmel nyílt kiállítás hétfő délután a váradi Fő utcán megtalálható Vizuális Művészetek Galériájában, mely cím egyúttal annak az új képzőművész társaságnak az elnevezését is adja, mely a híres Műhely 35 csoportnak egyfajta szellemi folytatása kiván lenni, korhatárok nélkül. A tárlat tehát- melynek Horea Sălăgean és Radu Tîrnovean a kurátora- ennek a csoportnak a bemutatkozását is szolgálja egyúttal, melyhez bármely képzőművész csatlakozhat, akármilyen művészeti kisérlettel. Az alapító tagok, illetve a résztvevők névsora a következő: Gabriela Pleşca, Carmen Romocean, Cristina Costolas, Florina Iepure, Claudia Peter, Marius Mihuţ, Remus Ilisie, Horea Sălăgean, Sebastian D. Boşca, Csathó Töhötöm, Erdélyi-Tasnádi Renáta és Dantes Câmpeanu.

 

Változatos alkotások

 

A vernisszázson megjelenteket dr. Ramona Novicov műkritikus köszöntötte, akit a szervezők azért kértek fel erre a feladatra, mivel a kiállítók jelenlegi vagy volt tanítványai. Meglátásában a jó szándékok és a bátor cselekedetek voltak a tárlat motorjai. Minden képzőművész magával hozta egy-két alkotását, melyek jellemzik munkásságukat, stílusukat. Épp ezért szerinte nagy kihívás és kaland koordonálni a csoportot. Megjegyezte: a képek változatosan, különböző formájúak, figuratívak és nonfiguratívak, egyszínűek és többszínűek, grafikák és festmények, de egyaránt elmondható róluk az, hogy egyfajta röntgenképét nyújtják a napjainkban Váradon élő fiatal képzőművész generációnak.

Az eladással egybekötött kiállítás február 13-26. között tekinthető meg, hétköznaponként 13-17 óra között.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!