ERDON Helyi hírek

2012.02.28. 14:47

Gyermekruhák ellenőrzése

Bihar megye - Az elmúlt hetekben gyermekruhákat árusító és forgalmazó cégeket ellenőriztek a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársai.

Bihar megye - Az elmúlt hetekben gyermekruhákat árusító és forgalmazó cégeket ellenőriztek a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársai. Egyebek mellett a gyermekhámok, illetve a sífelszerelések és jelmezek minőségét vizsgálták meg. 34 céghez jutottak el és 28 alkalommal konstatáltak különféle kihágásokat. Ezek legnagyobb része hiányzó információkra, nem megfelelő tárolásra, illetve az árengedményekkel kapcsolatos előírások be nem tartására vonatkoztak. Hat esetben ellenőrizték, hogy a gyermekruhán feltüntetett szálösszetétel megfelel-e a valóságnak, s a nagyváradi Larex laboratóriumban végzett vizsgálat minden esetben arra mutatott rá, hogy az egyezik a valós összetétellel. Összesen 84 ezer lej bírságot szabtak ki, továbbá 48 585 lej értékű árut ideiglenesen kivontak a forgalomból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!