ERDON Helyi hírek

2012.02.13. 13:39

Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny

Szombat délelőtt a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban tartották meg a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei döntőjét.

Szombat délelőtt a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban tartották meg a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei döntőjét.

A III-IV. osztályos diákok számára rendezett versenyen a tanulóknak 90 perc állt a rendelkezésükre a feladatok megoldására. Míg a zsűri kijavította és értékelte a feladatlapokat, a gyermekek filmet nézhettek vagy a városban sétáltak kísérőikkel. A harmadikosok munkáját Lőrincz Enikő, Krányák Jusztina, Pesti Mária és Polcz Zita tanárnők pontozták, a negyedikesekét pedig Szejke Ottilia, az elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő, Faur Melinda, Leiti Mónika és Koczinger Éva tanárnők értékelték. A verseny megyei szakaszát Földes Ildikó, Reich Annamária és Tompos Urbán Klára tanítónők szervezték.

A díjak átadása előtt Szejke Ottilia szaktanfelügyelő és Koczinger Éva, az iskolaközpont aligazgatója értékelte a versenyzők munkáit, valamint átadták a díjakat.

A III. osztályos diákok körül első Kása–Baumli Dávid (Hám János Iskolaközpont, tanító: Tompos–Urbán Klára), második Kálai Előd (Hám János Iskolaközpont, tanító: Tompos–Urbán Klára), harmadik pedig Kováts Álmos (Hám János Iskolaközpont – tanító: Tompos – Urbán Klára) lett.

A IV. osztályos tanulók közül első Lőrincz Róbert (Hám János Iskolaközpont, tanító: Földes Ildikó), második Pallai Hunor (Hám János Iskolaközpont, tanító: Doloczki Márta), harmadik pedig Leitner Cyntia (Ion Creangă Általános Iskola, tanító: Belluska Éva) lett.

A verseny országos döntőjét március 23. és 25. között Marosvásárhelyen, a Bólyai Farkas Elméleti Líceumban tartják meg, amin Szatmár megyét a III. és IV. osztályból az első és a második helyezett fogja képviselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!