ERDON Helyi hírek

2012.01.17. 13:19

Tüntetés politikusokkal, drukkerekkel

Bihar megye prefektusa szerint Cornel Popa liberális szenátor a Bihar FC szurkolótáborát akarta beszervezni a nagyváradi tiltakozó megmozdulásokra.

Bihar megye prefektusa szerint Cornel Popa liberális szenátor a Bihar FC szurkolótáborát akarta beszervezni a nagyváradi tiltakozó megmozdulásokra.

 

Gavrila Ghilea Bihar megye prefektusa tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette ki azt, hogy biztos jelek utalnak arra, hogy Cornel Popa a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora megpróbálta beszervezni a nagyváradi tüntetésekbe a Bihar FC szurkolótáborát. „Nem tartom helyesnek azt, hogy Románia szenátoraként valaki embereket toborozzon egy nem engedélyezett tüntetésre” - fogalmazott Ghilea, hangsúlyozva azt, hogy semmiképp sem akarja összehasonlítani a váradi focidrukkereket a bukaresti csapatok a Steaua, a Dinamo csapatok kemény magjával, akik nem is az egészségügy helyezte miatt akartak tiltakozni, hanem a zsandárokkal akartak balhézni. „A Bihar FC szurkolói sokkal civilizáltabbak, akikkel soha semmilyen probléma nem volt” - szögezte le a prefektus. Gavrila Ghilea a továbbiakban kifejtette, hogy sajnálatos módon a tüntetések Bukarestben erőszakos cselekményekbe torkolltak, Bihar megyében viszont az események sokkal civilizáltabb keretek között zajlottak le, még akkor is, ha ezek nem voltak engedélyeztetve. „A nagyváradiak és a bihariak civilizált viselkedésről tettek tanúbizonyságot. Nem illeti azonban ugyanolyan dicséret azokat a politikai erőket, akik ki akarják használni az eseményeket” - fogalmazott Ghilea, név szerint ítélve el Cornel Popa szenátort és Adrian Dumet a PNL megyei ifjúsági szervezetének elnökét, amiért embereket próbáltak szervezni nem engedélyezett tüntetésre.

A prefektus higgadtságra szólított fel mindenkit, majd elmondta: „A hatalmat a szavazáson lehet megszerezni és elveszíteni, minden más hatalomátvételi mód rendkívül veszélyes lenne Románia számára. A jogállam és a demokrácia fontosabb kell maradjon minden egyéni, vagy pártérdeknél” - fogalmazott Ghilea, hozzátéve, hogy ha a továbbiakban is lesznek tüntetések, akkor azok a törvények betartásával zajlanak le.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!