ERDON Helyi hírek

2012.01.23. 15:23

Tanácsadás Nagykárolyban

Nyugdítanácsadási iroda nyílt nemrég Nagykárolyban. Petkes József a szükséges iratcsomók összeállításában segíti, valamint hasznos tanácsokkal látja el a helyi és környékbeli lakosokat.

Nyugdítanácsadási iroda nyílt nemrég Nagykárolyban. Petkes József a szükséges iratcsomók összeállításában segíti, valamint hasznos tanácsokkal látja el a helyi és környékbeli lakosokat.

 

Segélynyújtás céljából nyitotta meg január első felében nyugdíjtanácsadási irodáját Petkes József, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan milyen dokumentumokkal kell elutazniuk a megyei nyugdíjosztályra. Amint azt lapunknak elmondta, ezzel kapcsolatban szeretne segíteni a nyugdíjkorhatár előtt álló helyi, illetve környékbeli lakosoknak, hogy az iratcsomóban biztosan meglegyen minden szükséges okmány, ne kelljen többször felmenniük a megyeközpontba a hiányosságok miatt.

Szolgáltatások

A tanácsadó minden típusú nyugdíjazáshoz szükséges iratcsomó összeállítását biztosítja, legyen szó öregségi, korkedvezményes, utódlási, vagy betegnyugdíjról. Továbbá arról is tájékoztatást nyújt, ki milyen feltételek között mehet nyugdíjba, kinek mennyi nyugdíj jár a „régiség” alapján. „Gyakran helytelenül számítják ki a nyugdíjak értékét. Ilyen esetekben is tudok segíteni a nyugdíjkorhatár előtt álló személyeknek” – nyilatkozta Petkes József, aki nyugdíjba vonulása előtt évtizedeken keresztül ebben a szakmában dolgozott, kilenc évig volt vezetője a Szatmár Megyei Nyugdíjosztály 2009-ben bezárt nagykárolyi kirendeltségének, a helyi és környékbeli lakosok tehát bizalommal fordulhatnak hozzá.

Magánirodáról lévén szó, a szolgáltatás értelemszerűen nem ingyenes, az érdeklődők viszont egy minimális pénzösszeg fejében elkerülhetik azt, hogy a nyugdíjosztály munkatársai ide-oda küldözgessék őket.

A nyugdíjtanácsadási iroda a munkaelosztó hivatal épületében az első emeleten található, ahol Petkes József hetente három alkalommal, hétfőn, kedden és pénteken 9 és 13 óra között tart ügyfélfogadást. A tanácsadó mindemellett a Tasnád környékiek tájékoztatását is magára vállalta. Ennek érdekében minden hónap utolsó szerdáján 9 és 13 óra között a tasnádi RMDSZ-székházban fogadja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!