ERDON Helyi hírek

2012.01.12. 12:33

Meglepetések Pető Csillától

Nagyvárad - Évértékelő sajtótájékoztatóján Pető Csilla RMDSZ-es parlamenti képviselő arról számolt be: 2011-ben összesen 76 rendezvényen vett részt, melyeket többnyire anyagilag is támogatott.

 

Csütörtök délelőtt váradi irodájában évértékelő sajtótájékoztatót tartott Pető Csilla RMDSZ-es parlamenti képviselő, melyen országos és bihari ügyekre is kitért. Úgy vélte: bár 2011-ben nem történt a lakosság által is érzékelhető javulás, a kormány próbálkozásai a recesszióból való kilábalást illetően beigazolódtak, hiszen idén 1,5 százalékos gazdasági növekedés várható. Ehhez szerinte nagymértékben hozzájárult, hogy múlt tavasszal Románia meghosszabbította a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött kétéves hitelmegállapodást. Megitélésében ugyanakkor 2011 nagy kudarcainak tekinthető, hogy igen szerény mértékben sikerült összegeket lehívni az Európai Unió strukturális alapjaiból rendelkezésre álló 30 milliárd euróból, és noha az ország teljesítette a műszaki feltételet, mégis meghiúsult a schengeni övezethez való csatlakozás.

Hangsúlyozta: az elmúlt évben is úgy parlamenti, mint az általa működtetett képviselői iroda tevékenységével a magyar közösség, illetve választók érdekeit igyekezett szolgálni. Idei tervei közül megemlítette, hogy a havi fogadóórák és a rendszeresen biztosított jogi tanácsadás mellett Hol sportoljon a gyermek? elnevezéssel sportszakemberek meghívásával tanácsadást indítana a szülők számára, az egészségtelen életmód elleni küzdelem jegyében. Azt is igérte: több meglepetéssel készül, melyekről az év folyamán fognak értesülni a választói.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!