ERDON Helyi hírek

2012.01.09. 09:11

Különleges kisállatok kiállítása

Harmadízben szervezte meg Nagykárolyban az éves kisállat-kiállítást a Colibri Egyesület. Az esemény sikeres volt, több százan voltak kíváncsiak a különleges galambokra, nyulakra, tyúkokra.

Harmadízben szervezte meg Nagykárolyban az éves kisállat-kiállítást a Colibri Egyesület. Az esemény sikeres volt, több százan voltak kíváncsiak a különleges galambokra, nyulakra, tyúkokra.

 

 

Háromnapos kisállat-kiállítást szervezett a hétvégén a nagykárolyi Colibri Egyesület, a helyszín a Vasile Lucaciu Általános Iskola sportterme volt. A kiállításra több romániai városból, de Magyarországról és a szlovákiai Kassáról is érkeztek résztvevők. Elsősorban galambokat, tyúkokat és nyulakat láthattak az érdeklődők, méghozzá a legkülönlegesebb, legérdekesebb és legszebb fajtákat.

A Colibri Egyesület amúgy két éve alakult, tudtuk meg Fekete Sándortól, az egyesület titkárától. A nagykárolyi tenyésztők addig a kolozsvári Albatros tagjaiként tevékenykedtek. A Colibrinak jelenleg 22 tagja van Nagykárolyból, Tasnádról, Szatmárnémetiből és a környékbeli falvakból. Tevékenységük elsősorban a kiállítások megrendezése és a más kiállításokra való kiutazás szervezése, de tavasztól őszig vasárnaponként kisállatvásárokat is tartanak a károlyi piacon (tegnap amúgy az iskola udvarán is volt hasonló vásár).

A hétvégi kiállításon amúgy 46 galambfajtát, 17 fajta tyúkot és ötféle nyulat lehetett megcsodálni, mindegyik bemutatott fajta legszebbike, annak tenyésztője díjat is kapott, ezeket vasárnap délután két órakor adták át. Ez már a harmadik éves kiállítás a sorban, az érdeklődés pedig évről évre egyre nagyobb, mind a kiállítók, mind a közönség részéről, mondta Fekete Sándor. Főleg a gyermekek körében népszerűek ezek a rendezvények. Az egyesület céljai között egyébként szerepel a népszerűsítés, a gyermekek figyelmének felkeltése, hiszen számukra sokat jelenthet egy kisállat gondozása, felelősségteljes tenyésztése. Sokszor előfordult, hogy egy-egy gyermek, vagy akár felnőtt éppen az egyik kiállítás miatt kapott kedvet a „galambászathoz”.

A mostani kiállításon a becslések szerint mintegy háromszázan fordultak meg, ez figyelemreméltó szám. Ehhez még hozzá lehet számítani az udvaron vasárnap megrendezett vásárra betérőket is, a zordabb időjárás ellenére ide is sokan eljöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!