ERDON Helyi hírek

2012.01.09. 13:38

Infrastrukturális beruházások Váradon

Nagyvárad - Január több vissza nem térítendő támogatási szerződést hozhat Nagyváradnak olyan projektek esetében, melyeket az önkormányzat szakigazgatósága nyújtott be.

Nagyvárad - Január több vissza nem térítendő támogatási szerződést hozhat Nagyváradnak olyan projektek esetében, melyeket az önkormányzat szakigazgatósága nyújtott be.

 

Amennyiben tehát minden a várakozásoknak megfelelően alakul, új infrastrukturális munkálatok kezdődhetnek az idén a megyeszékhelyen. Az egyik aláírásra váró projekt a Szent László tér sokat vitatott felújítására, illetve korszerűsítésére vonatkozik, az ősszel kezdődő beruházás értéke 5 millió euró. Egy másik terv szintén a városközpontot érinti, a Fekete Sas-palota renoválása közel 700 ezer euróba kerülne. A tizenkét hónapig tartó munkálatok során többek közt kicserélik és modernizálják a csatornahálózatot, felújítják a burkolatot és a világításon is változtatnak.

Ugyancsak az idei esztendőben tervezik a nagyváradi vár Fejedelmi Palotájához tartozó B, C, D és E jelzésű épületszárnyaknak a restaurálását, ahol majdan a vármúzeum, a könyvtár, a művészeti galéria, a házasságkötő terem, a vallásos tanulmányok központja stb. fognak működni. Ezen invesztició értéke körülbelül 13 millió euró. A negyedik gyakorlatba ültetett projekt a December 1./Nagyvásártéri bölcsőde felújítása lenne, 800 ezer euró értékben. A felsorolt beruházásokat ki lehetne még egészíteni az ipari parkban zajló munkálatokkal, az eurorégiós szív- és érrendszeri központtal, valamint a hőerőmű korszerűsítésével.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!