ERDON Helyi hírek

2012.01.23. 15:37

Hálát adni gyűltek össze a baptista gyülekezetben

Szatmár megye — A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet tagjai imaházuk felújítása alkalmából gyűltek össze január 22–én. Az eseményen közéleti személyiségek, testvérgyülekezetek képviselői és sok meghívott volt jelen.

Szatmár megye — A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet tagjai imaházuk felújítása alkalmából gyűltek össze január 22–én. Az eseményen közéleti személyiségek, testvérgyülekezetek képviselői és sok meghívott volt jelen.

 

Ünnepélyes keretek között avatták fel január 22–én a Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet imaháza gyönyörűen felújított belső terét. Az eseményen jelen volt a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Csehi Árpád, Szatmárnémeti polgármestere, Ilyés Gyula, továbbá testvérgyülekezetek pásztorai, és sokan a Szatmárnémetiből elszármazott hívek közül is hazajöttek erre a különleges alkalomra. Igét a Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek vezetője, Dr. Simon József hirdetett.

 

Isten dicsőségére

 

Az esemény végső soron a hálaadásról szólt: akkor is, ha a gyülekezeti tagok rövid imája hallatszott, amikor megköszönték a Teremtőnek a vezetést, az erőt, az egészséget és azt, hogy megáldotta őket – azért, mert érte fáradoztak. Az áldást kérők sorát folytatni lehet a szatmárnémeti Bethel, a Bethánia és az Emanuel gyülekezetek lelkipásztorai igei üdvözletével, amit az énekkar, a fúvósok, az Örömhírklub kis- és nagycsoportos gyermekei, majd a tinicsapat énekszolgálata követett. Istent magasztaló szavak hallatszottak akkor is, amikor Szűcs Sándor lelkipásztor rövid beszámolóját hallgatták az egybegyűltek a tavaly májusban elkezdett és decemberben befejezett nagy munkáról. A gyülekezet vezetője kihangsúlyozta, mindenben arra törekedtek, hogy ne a maguk elgondolása, hanem az Úr vezetésére hagyatkozzanak. Ami azt jelenti, hogy akár férfi, vagy női imaalkalomra, vagy az otthonaikban tartott imaórákra gyűltek össze, akár az ificsoportban esedeztek, egy szívvel–lélekkel álltak az Úr előtt, akitől vezetést és bátorítást kaptak szüntelen, aki megáldotta őket egy gyönyörű imaházzal, és akitől ezután is, mint gyermekei erőt és megerősítést kérnek azért, hogy a továbbiakban is élő kövei legyenek Jézus Krisztus egyházának, hirdethessék Isten erejét, az evangélium emberek és családok életét megváltoztató üzenetét.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!