ERDON Helyi hírek

2012.01.27. 16:12

Főpróba a sürgősségin

Ma a Szatmár Megyei Kórház felújított és kibővített sürgősségi betegellátó osztályán (UPU) szimulációs gyakorlatot tartottak, mely szükség a helyszín bejárási jegyzőkönyv megkötéséhez.

Ma a Szatmár Megyei Kórház felújított és kibővített sürgősségi betegellátó osztályán (UPU) szimulációs gyakorlatot tartottak, mely szükség a helyszín bejárási jegyzőkönyv megkötéséhez.

 

A gyakorlaton jelen volt jelen volt Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a sürgősség, mentőszolgálat, illetve a közlekedésrendészet munkatársai. A szimuláció során azt tesztelték, hogy a mentőautók hogyan tudják megközelíteni az UPU bejáratát, hogyan működik a betegek gépjárműből való kiszedése és a sürgősségre való szállítása. A bemutatót követően megállapodtak azokban a konkrét lépésekben, melyeket gyakorlatba kell ültetni ahhoz, hogy a környék lakosságának biztonságát megőrizzék, hogy a közlekedés akadálymentesen folyjon, illetve a mentőautók szabad mozgását és a betegek közlekedését ne akadályozza semmi, de arra is hangsúlyt fektettek, hogy a környéken ne alakuljanak ki forgalmi dugók. A közlekedési rend fenntartása érdekében útjelzések és közlekedési táblákat helyeznek ki a környéken.

A gyakorlat során ellenőrizték, hogy a felhajtók mennyire csúsznak, ezzel megelőzve azt, hogy a betegszállítás közben baleset történjen. Az épületbe való bejutásról szóló jegyzőkönyvben pontosan meg kell határozni a gyalogosok és autósok által használandó útvonalakat, melyeket minden érintett félnek be kell tartania.

Az UPU felújítási és bővítési munkálatainak műszaki átvétele megtörtént, és a mai szimulációs gyakorlat volt az utolsó esemény, mely megelőzi a február ötödikei hivatalos átadást, melyen jelezte részvételi szándékát Ritli László egészségügyi miniszter, Cseke Attila, a szaktárca egykori vezetője és Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára is. A beruházás összköltsége 5,6 millió lej volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!