ERDON Helyi hírek

2012.01.05. 13:51

Elköltözött a CFR-jegyiroda

Nagyvárad - Közel hat évtized után az állami vasúttársaság menetjegyirodája elköltözött a sétáló utca sarkáról. Január 5-től a Roman Ciorogariu/Úri utcán működik.

Nagyvárad - Közel hat évtized után az állami vasúttársaság menetjegyirodája elköltözött a sétáló utca sarkáról. Január 5-től a Roman Ciorogariu/Úri utcán működik.

 

Úgy tünik, a gazdasági válság szele a román állami vasúttársaságot is megérintette: alkalmazkodva a kisebb bevételekhez, közel hat évtizedig tartó szinte folyamatos működés után a váradi menetjegyiroda a napokban elköltözött megszokott helyéről, vagyis a sétáló utca sarkáról, és csütörtök délután 3 órától már a Roman Ciorogariu/Úri utcán, az ortodox püspökség székhelyével szembeni egyik volt üzletben várja mindazokat, akik elővételben szeretnének vonatjegyeket vásárolni. Mindenerről egyébként az ablakokba kihelyezett több tábla tájékoztatja az érdeklődőket.

 

 

Minimális befektetés

 

 

A közelmúltig különben egy könyvesbolt üzemelt a 73 négyzetméteres teremben, melynek bérleti díja lapértesülések szerint 700 euró lesz. A társaság azzal indokolta a változtatást: az 1954 óta használt régi helyiség túl nagy volt a jelenlegi igényeknek, ugyanis az utazóközönség száma az utóbbi időben jelentősen megcsappant, ráadásul az 1000 lejes bérleti díj is túl magasnak bizonyult. Mind a kilenc alkalmazott átvándorolt az új irodába, melynek kialakulása minimális befektetést igényelt: átrendezték a belső helyiségeket, valamint átszállították a régi bútorokat és felszerelték a számítógépeket.

Csütörtök déli déli ottjártunkkor az ott dolgozók az utolsó simításokat végezték: takarítottak és az ablakokat is megpuccolták. Azt igérték: 15 óráig készen lesznek, péntektől pedig már a megszokott órarend szerint, vagyis reggel 8 órától várják az ügyfeleket.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!