ERDON Helyi hírek

2012.01.13. 14:42

Behálózhatják a Pannónia Szállodát

Egy olyan határozattervezet fog kidolgozni Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, amely város központjában a plakátolást szabályozná.

Egy olyan határozattervezet fog kidolgozni Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, amely város központjában a plakátolást szabályozná.

 

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere újságírói kérdésre elmondta, a helyi önkormányzat tehetetlen a Dacia (Pannónia) Szálloda ügyében, bár az épület állapota egyre romlik. A megyeközpont egyik szimbolikus épületének számító hotel magántulajdonba került, ezért a város vezetőségének nincs beleszólási joga. „Az önkormányzat megteszi a megfelelő jogi lépéseket annak érdekében, hogy a szálló épületének további romlását megelőzzék, de ennél többet nem mi sem tehetünk” – mondta Ilyés, utalva arra, hogy az épület helyenként beázik, így a műemléképület egyes részei komolyan sérülhetnek. Az önkormányzat azt is tervezi, hogy az épület tulajdonosát arra kötelezi, hogy egy építkezéseken használt hálóval vonja körül az ingatlant, ezzel jelezve, hogy ott felújítási munkálatok zajlanak.

A polgármester ugyanakkor elmondta, hogy a városközpont rendezettebbé tétele érdekében a következő helyi tanácsülésig egy olyan határozattervezetet fog kidolgozni, amely által szabályozni lehet a városban a plakátok felragasztását. Az elképzelés szerint a plakátok kihelyezése csak az önkormányzat által vásárolt, és a város központjának különböző részeire kihelyezett táblákra lehet majd. Vagyis betiltanák, hogy a város különböző épületeinek falára, ablakaira ragasszanak reklámanyagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!