ERDON Helyi hírek

2011.12.07. 10:49

Ünnepi jellegű kiállítás

Nagyvárad - Kedd délután Kovács Tibor képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a váradi sétálóutcán lévő Vizuális Művészetek Galériájában. December 15-ig, hétköznap 10-18 óra között látogatható.

Nagyvárad - Kedd délután Kovács Tibor képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a váradi sétálóutcán lévő Vizuális Művészetek Galériájában. December 15-ig, hétköznap 10-18 óra között látogatható.

 

 

A rendezők nevében- a Romániai Képzőművészek Egyesületének és az Építészkamarának a Bihar megyei fiókszervezetei- Angela Lupșea köszöntötte a megjelenteket. A kiállítást Mikulás-napi ajándéknak nevezte, melyet megérdemel a város.

Dr. Ramona Novicov műkritikus is úgy vélte, hogy ünnepi jellegű a tárlat, mert a képzőművész összes jelenlévő barátja talál egy neki tetsző „kis ajándékot”. Ugyanakkor megjegyezte: Kovács Tibor egy sokoldalú művész, hiszen nem kötelezte el magát egyetlen stílus mellett sem, és ez a belső szabadságáról árulkodik. Dekoratív, színes alkotásait, festményeit és vitrálablakokra hasonlító munkáit jó nézni, mert egy olyan egykori Váraddal szembesítenek bennünket, melyre szívesen emlékezünk. Ugyanilyen figyelemre méltóak az általa készített luxustárgyak és a költői tájképei is, melyeknek rafinált színvilágai hosszas előkészületet, szakmai gyakorlatot feltételeznek. A művészettörténész szerint valamennyi alkotás ünneplőbe van öltöztetve és látszik rajtuk, hogy annak örömére készültek, hogy másokat is áthassa ez az érzés. „Mindez megnemesíti a tárgyakat, melyek változatosságot, fényt, melegséget, de olykor melankolikusságot és szürkességet is sugároznak, s ezáltal méltán tekinthetőek előhírnökeinek a téli ünnepségsorozatnak”, fogalmazott.

 

Édesapjának dedikálta

 

Kovács Tibor örömének adott hangot, hogy több év elteltével ismét Váradon állíthat ki egy jelentős galériában, hiszen ez eddig többnyire szórványosan, klubokban és pártszékházakban sikerült neki. Ezután több személynek is köszönetet mondott a lehetőségért, mások mellett Angela Lupșeanak és Ramona Novicovnak, Mircea Stroe kurátornak, a családjának, illetve mindazoknak, akik támogatták őt. Hangsúlyozta: a rendezvényt édesapjának dedikálja, aki a város „felszabadítása” után ugyan rövid ideig, de a város polgármestere volt, és nagyon szerette a művészetet és a komolyzenét.

Az ingyenes tárlat december 15-ig látogatható, hétköznaponként 10-18 óra között.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!