ERDON Helyi hírek

2011.12.09. 16:07

Ünnepelt a főgimnázium

A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium 312 éves fennállását ünnepelték ma egykori és jelenlegi tanárok, igazgatók, diákok a tanintézet dísztermében.

A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium 312 éves fennállását ünnepelték ma egykori és jelenlegi tanárok, igazgatók, diákok a tanintézet dísztermében.

 

 

Amint Hochhauser Enikő aligazgatótól megtudtuk, különleges alkalom ez az iskolanap, annál is inkább, mivel legutóbb tizenkét évvel ezelőtt volt ilyen, amikor a tanintézet három évszázados fennállását ünnepelték. Jelenleg tizenhárom magyar tagozatos középiskolai osztály van a főgimnáziumban, s összesen csaknem 1500 diák tanul itt. Az egyik legnagyobb változás, hogy ősztől idekerültek a volt 9. sz., jelenleg Szacsavay Imre nevét viselő iskolából a román tannyelvű alsó tagozatos osztályok.

 

Jeles tanítványok

 

Az ünnepségen jelen volt Biró Rozália alpolgármester, valamint Kéry Hajnal főtanfelügyelő helyettes. Adelina Coste alprefektus dícsérő szavakkal illette a főgimnázium tanári gárdáját és kihangsúlyozta a nevelés fontosságát. Gheorghe Carp alpolgármester többek között arról szólt: ő maga is ezt a líceumot végezte el, mint ahogy nagyapja és apja is. Fia szintén ebbe a líceumba járt, s boldog volt a középiskolai évek alatt – mondta az alpolgármester. Nicolae Ungur főtanfelügyelő helyettes felszólalását követően Maria Onița iskolaigazgató köszöntötte az egybegyülteket, s felsorolta többek között az iskola tanárainak és ismertté vált tanítványainak névsorát. A későbbiekben a főgimnázium tanulói „Egyszer volt…” címmel a tanintézet megalakulásának kezdetéről szóló összeállítsát mutattak be. Az ünnepség további előadásokkal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!