ERDON Helyi hírek

2011.12.02. 12:37

Temetőkápolna szentelése Tenkén

Bihar megye - Advent első vasárnapján a tenkei református egyházközség 111 éves temetőjében ravatalozó kápolna szentelését ünnepelte a közösség, mely több felekezet hasznára lesz.

 

 

Az 1954-ben emelt temetőőri lakás felújításával és bővítésével új funkciót kapott épület. Ez a temető olyan megeszentelt hely, amely az "Élet Háza" lehet a hitben élő keresztyének, reformátusok számára. Ezért is lehetett az EU-s előírást megerősítő elvárásként értelmezni az immár ötödik éve kápolna létesítésén fáradozó tenkei református egyházközség szándékát. A hívek adakozása mellett Tenke Helyi Tanácsa és a Bihar Megyei Tanács is segítette az építkezést, így a segédkező világi hatóságok képviselői is örömmel vettek részt a szentelésen. A Bihari Református Egyházmegye képviseletében Boros István lelkészi főjegyző hírdette az igét. Kiemelte: milyen fontos az, hogy az ember ne álljon az élő Isten elé készületlen,- rendelje el házát... És ha kap még kegyelemből egy bizonyos időt az eddigiek folytatására, az sem teszi feleslegessé az elrendezett életet.

 

Nagy ajándék

 

A szentelésen felszólalt Szabó Ödön megyei tanácsos, az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Teodor Coste polgármester, Iancu Ioan Minel ortodox parókus lelkész, Scheck László és Kiss Márton tenkei és bélfenyéri plébánosok, illetve felolvasták Pető Csilla parlamenti képviselő levelét, a református kórus is két énekkel szolgált. Berke Sándor tenkei lelkész megköszönte a közös építő szolgálatot a szaktanácsadótól az építkezés minden fázisában tevékenykedőkig mindenkinek. Nagy ajándék lehet ez a megvalósítás a közösség életében, a református mellett a többi felekezet hasznára, a pünkösdista és régi ortodox temetőt igénybe vevők számára is szolgálhat. A hűtő berendezés is ezt segíti majd elő, amikor a villanyáramot is bekapcsolják - erre a polgármester tett nemes igéretet. A közös hálaadás a parókián tartott szeretetvendégséggel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!