ERDON Helyi hírek

2011.12.05. 13:47

Távhőár: a Hőerőmű kivár

Nagyvárad- Eustafie Ilisei, a nagyváradi Hőerőmű szóvívője azt nyilatkozta lapunknak: egyelőre nem kapták meg a Helyi Tanácstól a lakossági távhőár emelésének visszavonására vonatkozó határozatot.

Nagyvárad- Eustafie Ilisei, a nagyváradi Hőerőmű szóvívője azt nyilatkozta lapunknak: egyelőre nem kapták meg a Helyi Tanácstól a lakossági távhőár emelésének visszavonására vonatkozó határozatot.

 

 

A váradi önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi rendes havi közgyűlésén a Prefektúra felszólításának eleget téve visszavonta, illetve módosította a lakossági távhőár emelésére vonatkozó szeptember 29-i határozatait. A kormánybiztos azt is javasolta, a tanácstagok vegyék számításba a Hőerőmű kezdeményezését, miszerint a fűtési kormánytámogatás költségét teljes mértékben vállalja át a helyhatóság, vagy fele-fele arányban fizesse ki azt a város és a lakosság. Mint ismeretes, az országos hatóság által meghatározott hőenergiaár 261,69 lej/gigakalória, melyből levonódik az állami (42,50 lej/gigakalória) és a városi költségvetésből (26,17 lej/gigakalória) biztosított támogatás, így a lakossági távhő ára 193,02 lej/gigakalória. A központi szubvenció megszüntetése, illetve átalakítása miatt azonban az egyik tényező kiesett, ezért a Helyi Tanács három hónappal ezelőtt arra kényszerült, hogy a lakossági távhőárat október 1-től körülbelül 22 százalékkal megemelje, mely így 235,52 lej/gigakalória lett.

Tegnap Eustafie Ilisei, a Hőerőmű szóvívője azt nyilatkozta az Erdély Online-nak: egyelőre nem kapták meg a Helyi Tanácstól a lakossági távhőár emelésének visszavonására vonatkozó határozatát, illetve a többi, szintén a hőszolgáltatást érintő legutóbbi rendeleteit, így egyelőre az október 1-től érvényes árak alapján állítják ki a novemberi számlákat, de természetesen amint kézhez kapják a polgármesteri hivataltól a legutóbbi rendelkezéseket, átszámolják ezeket.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!