ERDON Helyi hírek

2011.12.15. 11:39

Szatmárnémeti, az én városom

Az önkormányzat egy 18 perces filmet készítettet a megyeközpontról, a város népszerűsítése és turisztikai vonzerejének növelése érdekében.

Az önkormányzat egy 18 perces filmet készítettet a megyeközpontról, a város népszerűsítése és turisztikai vonzerejének növelése érdekében.

 

A város népszerűsítése érdekében a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egy céget bízott meg azzal, hogy a városról egy ismertető jellegű filmet készítsen. A munkálatokkal megbízott Andem Motison Film vállalat egy évig dolgozott a 18 perc 40 másodperc terjedelmű film elkészítésén, melyhez több mint 20 órányi vágott nyersanyagot készítettek. Mihai Andrei, a film egyik készítője elmondta, ez a nyolcadik olyan film, melyet egy város bemutatására készítenek, de most először érzi, hogy ő is megszerette a várost, és szívesen élne itt. Az elkészült rövidfilmet három részre osztották, az elsőben a gyermekek, családok számára érdekes információkat, a másodikban a különböző rendezvényeket ismertetik, míg a harmadikban a kulturális örökség egy része is említést kap. A készítők és a városvezetés célja az volt, hogy bemutassák, Szatmárnémeti egy élhető város, ahol jó gyereknek, fiatalnak, idősnek lenni.

 

Megtérülő befektetés

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere elmondta, a film elkészítése 3000 euróba került, de bízik abban, hogy idővel megtérül a befektetés. Az elkészült filmet a jövőbeni reklámfilmekkel – elsősorban a termálvíz gyógyhatásairól szólót – közösen promoválják majd, ezáltal remélve, hogy olyan turisták érkeznek majd a megyébe, akik több napig itt tartózkodnak majd. A filmet román, magyar és német nyelven készítették el, angol feliratozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!