ERDON Helyi hírek

2011.12.15. 15:03

Péntek este Tamás Gábor-koncert

Nagyvárad - December 16-án, pénteken 19 órától a Szigligeti Színházban ad karácsonyi jótékonysági koncertet Tamás Gábor előadóművész. Csütörtökön szerkesztőségünk vendége volt.

Nagyvárad - December 16-án, pénteken 19 órától a Szigligeti Színházban ad karácsonyi jótékonysági koncertet Tamás Gábor előadóművész. Csütörtökön szerkesztőségünk vendége volt.

 

Péntek este 7 órától az Erdély Online médiatámogatásával a Szigligeti Színházban lép fel Tamás Gábor. A karácsonyi jótékonysági koncert fővédnöke- melyen közreműködik a Control Dance Group Táncegyüttes- Pető Csilla parlamenti képviselő. Ez alkalomból a népszerű előadóművész csütörtökön bájos felesége, Marita asszony társaságában szerkesztőségünket is felkereste, ahol hosszabb interjút adott munkatársunknak, melyet nemsokára olvashatnak.

 

Zenés karaván

 

Többek közt arról is beszélt: érdekes módon hiába élt sokáig Erdélyben, valahogy úgy jött ki a lépés, hogy Váradon egyetlenegy alkalommal járt a rendszerváltozást megelőzően. A disszidálása előtt, amikor a bukaresti Román Televíziónál dolgozott mint zenei szerkesztő, Boros Zoltánnal közös műsorukkal több olyan várost is felkerestek, ahol magyarok élnek, és így a partiumi megyeszékhelyre is eljutott. A Váradon készített Zenés karavánban Csíky Ibolya színművésznő és a Metropol együttes- Trifán László- is szerepelt, de a városból sajnos semmit sem látott. Három évvel ezelőtt azonban, amikor szintén Pető Csilla meghívására jótékonysági koncertet adott, jutott ideje a nézelődésre is, s felidéződtek benne az Ady költeményeiben emlegetett Váradnak az épületei, illetve a szépsége. Megjegyezte: természetesen most is tervbe vette, hogy párjával meglátogatnak olyan helyeket, melyeket érdemes megnézni, s jobban lehetőségük is nyílik erre, hiszen több napot tartózkodnak itt.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!