ERDON Helyi hírek

2011.12.08. 14:46

Nem engedték el Bihart

Az Aparegio Közösségi Fejlesztési Egyesületet (ADI) tegnapi ülésén elutasította Bihar kilépési szándékát az Aparegio projektből.

Az Aparegio Közösségi Fejlesztési Egyesületet (ADI) tegnapi ülésén elutasította Bihar kilépési szándékát az Aparegio projektből.

 

Mint az tudvalevő, az Aparegio projekt keretében fejlesztik az ebben résztvevő települések víz- és csatornarendszereit. A társult önkormányzatok mintegy 102 millió euró vissza nem térítendő támogatást nyertek az Európai Uniótól erre a beruházásra. Ebből az összegből Bihar község közel hatmillió eurót kap. Az ADI tegnapi ülésének döntéséről Ilie Bolojant, Nagyvárad polgármesterét kérdeztük, aki kijelentette: „Az ADI elutasította Bihar kilépési szándékát az Aparegio projektből. Ha nem tetszik nekik a döntés, akkor pereljék be az Aparegiot.” az elöljáró a továbbiakban kifejtette azt, hogy 2007-ben a vonatkozó szerződés aláírásával minden önkormányzat, így Bihar is olyan döntést hozott, amely hosszú távra fejti ki hatását, és most nem lehet megkockáztatni azt, hogy Bihar község kilépésével az egész projekt dugába dőljön. „Időközben három másik település is jelentkezett, hogy szívesen belépne Bihar helyére az Aparegio projektbe. Ha ez megoldható úgy, hogy ezzel nem kockáztatjuk a projekt megvalósítását, akkor Bihart elengedjük” - árulta el Bolojan. Nagy Gizella, Bihar község polgármestere tőlünk értesült a hírről, hogy az ADI leszavazta Bihar kilépési kérelmét. „Meglepett a hír, erre a döntésre nem számítottam. Mindenképpen össze fogom hívni a képviselőtestületet, hogy megtárgyaljuk azt, hogy mit tegyünk a továbbiakban” - reagált a polgármesterasszony.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!