ERDON Helyi hírek

2011.12.10. 18:42

Megújult egészségügyi létesítmények

Ritli László egészségügyminiszter és Cseke Attila szenátor, a tárca volt vezetőjének jelenlétében avatták fel szombaton a nagyváradi szülészet felújított járóbetge rendelőjét, és a megyei kórház A. épületének 8. emeletét.

Ritli László egészségügyminiszter és Cseke Attila szenátor, a tárca volt vezetőjének jelenlétében avatták fel szombaton a nagyváradi szülészet felújított járóbetge rendelőjét, és a megyei kórház A. épületének 8. emeletét.

 

A nagyváradi szülészet járóbeteg-rendelőjének felújítására 33 milliárd régi lejt fordítottak, ennek az összegnek a túlnyomó többsége, 32 milliárd lej az egészségügyminisztériumtól érkezett. A szombat délelőtti ünnepélyes szalagátvágáskor Cseke Attila volt egészségügyminiszter elmondta, hogy ez az a pillanat, amikor egy teljesen új járóbeteg rendelővel rendelkezik a szülészet, ezért be kell fejezni a botrányokat, és mind a menedzsment, mind az önkormányzat, de az orvosok és az egyetemi professzorok is teljes erőbedobással kell dolgozzanak a saját területükön. „Ha innentől kezdve a beteg elégedetlen lesz, akkor nem lehet azt mondani, hogy a miniszter, a polgármester, az alpolgármester nem tett eleget. Igenis az elmúlt két évben nagyon sokat tettünk a szülészetért, így ha ezentúl problémák adódnak, akkor a hozzáállással van a baj” - fogalmazott Cseke Attila. Lapunk kérdésére válaszolva a volt miniszter elmondta, hogy amit a betegek látnak ebben a járóbeteg rendelőben, az semmiben sem kölönbözik akár debreceni, akár más nyugati városok járóbetegérendelőitől, és most már az intézményben dolgozókon múlik az, hogy a páciensek meg legyenek elégedve, és egyre kevesebben menjenek át Magyarországra kezelésre.

 

Megyei kórház

 

Ezt követően a magas rangú küldöttség átvonult a megyei kórház Dózsa György utcai épületéhez, ahol felavatták az intézmény utolsó, nyolcadik emeletét. Ez volt az utolsó olyan emelet, amely felújításra várt, ugyanis az utóbbi két évben a többi emeletet már felújították. A megyei kórházat is jobbára minisztériumi költségvetésből újították meg, de a helyi és a megyei önkormányzat is biztosított részfinanszírozást erre a beruházásra, melynek folyományaképpen immár minden szalonhoz külön mosdó van.

 

A jövő

 

Vasárnap Margittán adnak át egy felújított részt a városi kórházban, január elején ugyancsak Margittán a balneológia épületét avatják majd fel. Az elkövetkező év legfontosabb egészségügyi befektetése Bihar megyében az új onkológiai központ felépítése lesz.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!