ERDON Helyi hírek

2011.12.15. 12:05

Jótékonysági műsor a Czapp családért

A nagyváradi Ady Endre Líceum és a Szacsvay Imre Általános Iskola közös szervezésében jótékonysági műsort szerveztek a Czapp család megsegítésére.

A nagyváradi Ady Endre Líceum és a Szacsvay Imre Általános Iskola közös szervezésében jótékonysági műsort szerveztek a Czapp család megsegítésére.

 

A Czapp családnak három héttel ezelőtt égett le a Biharpüspökiben levő háza. A tragédia után sokan siettek a család megsegítésére. A két váradi iskola tanárai és diákjai is szerettek volna erkölcsi és anyagi támogatást nyújtani a szerencsétlenül járt Czapp családnak, ezért december 14-én délután jótékonysági műsort szerveztek. Az előadás ötlete a mezőtelegdi Szoboszlai Gáspár házaspártól származik. „Szoboszlai Gáspár Edit és István, a mezőtelegdi Pacsirták néptáncegyüttes vezetői a tragédia másnapján megkerestek a jótékonysági előadás ötletével, felajánlva, hogy a táncegyüttes szívesen csatlakozna a fellépők táborához. Rövid idő alatt sikerült összeállítanunk ezt a szép műsort, rengeteg diák jelentkezett, hogy szeretne hozzájárulni kis előadásával a műsorhoz.”- mondta el Tunyogi Katalin tanítónő. Az előadás elején Tóth Márta, az Ady líceum és Soós Sándor, a Szacsvay iskola igazgatói mondtak köszönetet mindazoknak, akik segítettek a műsor összeállításában.

 

Jótékonyság

 

„A hirtelen jött bajban a legcélszerűbb az anyagi támogatás, de ezen túl az erkölcsi segítség is fontos. Szerettük volna, hogyha a gyerekek is átérzik azt, hogy minden körülmények között segíteni kell azokon, akik bajba kerültek”- mondta el Tóth Márta igazgatónő. Soós Sándor hozzátette: „A két iskola közössége együtt próbál segíteni ezen a fájdalmon. A gyerekek műsora a lelki fájdalom enyhítésére szolgál.” A Szacsvay iskola közössége a műsor időpontjáig 4090 lejt gyűjtött, és az Ady líceum 2690 lejt, e mellett egy vállalkozó szülő termopan nyílászárókat ajánlott fel a családnak. A jótékonysági előadáson fellépett a mezőtelegdi Pacsirták néptánccsoport, a Phoenix mazsorett csoport, a Szacsvay iskola 3. C-s tündérei, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség tánccsoportja, a Szacsvay iskola és az Ady líceum kórusai,valamint a Szent László iskolából Darabont Vera énekelt. A Szacsvay Imre Általános Iskolából sok kisdiák járult hozzá a műsor sikerességéhez: Téglás Petra és Kovács Yvette verset szavalt, Dimény Eszter énekelt, Berei Péter, Kapalai Gergő és Révész Balázs mesét mondtak.

Tunyogi Katalin kifejtette: ez a szomorú esemény lehetőséget adott arra, hogy a két iskola megismerhesse egymást. „Nagyon megható az, amilyen lelkesedéssel és segítőkészséggel álltak a műsor megszervezéséhez, nem csak a szülők és tanárok, hanem a gyermekek is”- tette hozzá a tanítónő.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!