ERDON Helyi hírek

2011.12.12. 16:01

Irodaavató és ODFIE-gála

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2011. december 10-én, Kolozsváron felavatta új irodahelyiségét s első alkalommal megszervezte az évértékelőnek szánt ODFIE-gálát. A rendezvényen részt vett több mint 70 személy - az ODFIE választmánya, munkatársai és más meghívottak.

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2011. december 10-én, Kolozsváron felavatta új irodahelyiségét s első alkalommal megszervezte az évértékelőnek szánt ODFIE-gálát. A rendezvényen részt vett több mint 70 személy - az ODFIE választmánya, munkatársai és más meghívottak.

 

Az estének két fő mozzanata volt: az irodaavató és a gála. A felújított egyleti székhelyi iroda az Erdélyi Unitárius Egyház központi épületében, a Kossuth Lajos/1989. December 21. u. 9. szám alatt, a volt nyomda helyén található. Az irodaavatón a társelnökök köszöntötték a jelenlevőket, bemutatták az irodahelységeket, és leleplezték a meglepetésnek szánt ODFIE-családfát. A családfára felkerültek az ODFIE korábbi elnökei, főbb vezető egyéniségei, valamint jelenlegi munkatársai.

 

A koccintás után a János Zsigmond Unitárius Kollégium Felvinczi György díszteremben folytatódott az évzáró ünnepség, ahol Rácz Norbert, a Kolozsvári Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkésze, az ODFIE korábbi elnöke áhítattal nyitotta meg a gálát. Bálint Benczédi Ferenc püspök köszöntő szavai után kiértékelték az idei évben szervezett fontosabb rendezvényeket: XV. ODFIE Versmondó- és népdaléneklő verseny (február 25-27., Székelyudvarhely); gyermektáborok - közösen az Erdélyi Unitárius Egyházzal; XV. ODFIE Színjátszó találkozó (július 28 - augusztus 1., Szabéd); XXXV. Erdélyi Unitárius Ifjúsági Konferencia (augusztus 25-28., Bölön); II. ODFIE ökológiai napok (Iszló); Unitárius egyetemisták és főiskolások X. találkozója (október 21-23., Györgyfalva); az ODFIE 2011. évi küldöttgyűlése (szeptember 1-5., Székelykeresztúr); Dávid Ferenc emlékzarándoklat (november 5., Déva); sportnapok a marosi és Háromszék-felsőfehéri egyházkörökben. Olyan rendezvényeket is kiemeltek, ahol az ODFIE társszervezőként vett részt vagy testületileg képviseltette magát, mint például az Adj, király katonát! vetélkedő-sorozat, a Lakiteleken szervezett MIT-tábor, a Gyergyóalfaluban szervezett Faludy György irodalmi fesztivál.

 

Meghallgatták a rendezvények egy-egy résztvevőjének vallomását. A XV. Versmondó- és népdaléneklő verseny dobogósai is felléptek: Fekete Kincső (Nagyajta) népdalt énekelt és Ghinea Lóránd (Sepsiszentgyörgy) verset mondott. A XV. ODFIE Színjátszó találkozó nyertesei, a Marosvásárhelyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet csapata előadta Pozsgai Zsolt Naplopók című darabját.

 

A gála keretében először kerültek átadásra az ODFIE-medálok. Az ODFIE-medál olyan kitüntetés, amelyet az elnökség ítél meg azoknak a személyeknek, akik legalább 5 éve aktívan tevékenykednek egyletes körökben, vagy jelentős hozzájárulásuk volt az egylet működtetéséhez. A gálaest keretében fotókiállításra is sor került, emellett pedig a résztvevők belelapozhattak az idei év fotóalbumába is. Az est közös vacsorával és ünnepléssel zárult.

 

„Az ODFIE-gála az ifjúsági egylet éves működését kívánta a nyilvánosság elé tárni. Ünnepélyes keretek között megköszöntük munkatársaink kitartó segítségét az elmúlt év során szervezett rendezvényeinken. Ezúton is köszönetet mondunk támogatóinknak és mindazoknak, akik segítettek terveink megvalósításában!” - áll az ODFIE elnökségének közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!