ERDON Helyi hírek

2011.12.02. 10:29

Gólyák vetélkedtek a „vörös szőnyegen”

November 30-án tartották meg a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum gólyabálját. A megmérettetésre vállalkozó gólyapároknak híres filmszereplők bőrébe kellett bújniuk. A gólyapárokon kívül az osztályok is készültek egy-egy produkcióval, amelyet szintén értékeltek.

 

 

A Titanicból jól ismert Jacknek és Rosenak, Zorro álarcából Elenanak és Zorronak, a Rém rendes családból Al Bundy-nak és Peggy-nek, valamint más ismert filmek főszereplőinek öltözve mérte össze erejét a hat gólyapár az Ady Endre Líceum dísztermében. Az eseményt idén is az iskola diáktanácsa szervezte. A párok a bemutatkozás során több szakaszban hódították meg a zsűri szívét, előszőr szóban mondtak néhány mondatot magukról, majd a bemutatkozó videót játszották le. A gólyapárokon kívül az osztályok is készültek egy-egy produkcióval, amelyet szintén értékeltek. Az osztályok produkciói arról árulkodnak, hogy a kilencedikesek igen kreatívak, hiszen a modern táncok mellett láthattunk egy keringő-tangó-magyar táncok-kánkán bemutatót, de a fiatalok az orosz néptánccal is megpróbálkoztak, valamint énekes produkciót is hallhattunk. A próbákon a gólyapárok többnyire jól teljesítettek. Volt krumpli hámozás különböző erre alkalmatlan eszközzel, mint például egy kanállal, vonalzóval stb. A következő próbán a gólyáknak a közönség között kellett papírtöltényeket keresniük, amelyekkel majd célbalőttek, ezen kívül szituációs feladatokat oldottak meg, majd ismert filmcímeket mutogattak el, amelyet a pár másik tagjának kellett kitalálnia.

 

Próbák

 

Volt két ügyességi játék és egy énekpróba, ami a közönség és a gólyapárok kedvence volt. Minden pár egy magyar dal angolra fordított verzióját kellett elénekelje, eközben a többi gólya táncra perdült, habár ez nem volt a verseny része. Míg a zsűri elvonult, hogy összesítse a pontokat, a jelenlevők a november 23–30. között megszervezett gólyahét videóját nézték meg, amelynek győztese a IX. C osztály lett. Az Erdon szavazást a IX. A gólyapárja, Bugyi Brigitta és Páczkán Dániel nyerte. A gólyabálon a győztesek sorrendje a következőképpen alakult: első helyen a IX. E gólyapárja, Nagy Barbara és Márton Balázs végzett, másodikok lettek a IX. F gólyái: Laczikó Renáta és Veres András, harmadik helyen pedig Cseh Krisztina és Létai Zoltán végeztek, a IX. C-ből. Az est folyamán nem csak a gólyapárok mérték össze erejüket, hanem a közönségben helyet foglaló kilencedikes osztályok is, akik tréfás buzdító versikéket rögtönöztek, plakátokat lengettek és szurkolótábor versenyt is tartottak. Az estet az Unique tánccsoport és Kun Zsolt stand up comedy előadása tette színesebbé, az eredmények kihírdetése után pedig fergeteges buli következett, amelyen a Megasztár ötödik szériájából jól ismert Szeleczki Dávid énekes szórakoztatta a jelenlevőket.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!