ERDON Helyi hírek

2011.12.12. 14:42

Fejlett a rendőrség technológiája

Tapasztalatszerzés céljából Tükörakciót szerveztek a Szatmár és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök, melynek végén a magyar rendőrök elmondták, tetszik nekik a romániai technológia.

Tapasztalatszerzés céljából Tükörakciót szerveztek a Szatmár és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök, melynek végén a magyar rendőrök elmondták, tetszik nekik a romániai technológia.

 

Az elmúlt hét végén Tükörakciót szerveztek a Szatmár és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök, mely során három román és három magyar rendőr a szomszédos megyékben telesített szolgálatot, hogy hatékonyan megismerjék a szomszédos ország jogszabályát és munkamódszerét. Szatmár megyében Vásárosnaményból, Csengerből és Fehérgyarmatról érkezett egy-egy rendőr, hogy a román kollégáik munkáját megismerjék. Szombaton a közlekedés biztonsága érdekében szerveztek akciót, míg vasárnap az ócskapiac környékén végeztek ellenőrzési akciót. A vásárosnaményi rendőség közlekedési osztályának munkatársa elmondta, sok a hasonlóság a két országban dolgozó rendőrök munkamódszere között. A kétnapos tapasztalatcsere során leginkább a Szatmár megyei rendőrök új radarjai nyerték el tetszését, melyek nemcsak a gyorshajtást, hanem minden közúti szabálysértést rögzítenek, így sokkal hatékonyabb a rendőrség munkája. Legnagyobb eltérést a bírságok összegében tapasztalt, melynek visszatartó hatása van. A rendőrbiztos elmondta, hogy a szigorításnak köszönhetően évente 20-30 százalékkal csökken a közlekedési balesetek száma Magyarországon.

 

Iratokat ellenőriztek

Nemcsak közlekedési akción vettek részt a magyar rendőrök, hanem a közbiztonság érdekében szervezett akción is részt vettek. Az ócskán az árusok engedélyét, a kerékpárok, illetve mobiltelefonok eredetiségét ellenőrizték, hogy kiszűrjék a lopott árucikket. A piaci ellenőrzésen a Csengerből érkezett rendőrbiztos vett részt, akitől megtudtuk, hogy Magyarországon is rendszeresen szerveznek hasonló ellenőrzési akciókat a piacokon, a feketekereskedelem megfékezése céljából. A jogszabályok mindkét országban hasonlóak, és megfelelnek az EU-s előírásoknak. A magyar és román rendőrök elmondták, a tapasztalatcsere nagyon fontos, elősegíti szakmai fejlődésüket. Az akció december 17-18-án, illetve január 7-8-án is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!