ERDON Helyi hírek

2011.12.19. 08:53

Ezek a dalok rólunk szóltak

Nagyvárad - Péntek este sikeres és emlékezetes koncertet adott a Szigligeti Színházban Tamás Gábor kolozsvári születésű, jelenleg Svédországban élő előadóművész. A rendezvény karitatív célú volt.

Nagyvárad - Péntek este sikeres és emlékezetes koncertet adott a Szigligeti Színházban Tamás Gábor kolozsvári születésű, jelenleg Svédországban élő előadóművész. A rendezvény karitatív célú volt.

 

 

Az együvé tartozás és a szeretet érzése dominálta Tamás Gábor péntek esti nagyváradi fellépését. A Szigligeti Színház nézőtere szinte zsúfolásig megtelt, s a hasonló műfajú koncerteken kissé szokatlan módon az énekszámok közt több alkalommal is virágcsokrokkal, illetve egyéb ajándékkokkal lepték meg rajongói a népszerű előadóművészt. Arról nem is beszélve, hogy a két részes programot követően talán a világsztárokat is irigylésre késztető hosszú sorban várakoztak autogrammra, s természetesen a Donát úton nyílnak már az orgonák énekesére az idősebb hölgyek... No de ne haladjunk ennyire előre az időben, a rendezvény kezdetén Kovács Enikő színművésznő olvasta fel azt a méltó újságcikket a „magyarzene nagykövetéről”, mely a közelmúltban jelent meg Kolozs megye napilapjában. Ezután színpadra lépett a várva várt előadóművész, akit Mátyás Szabolcs és András Attila kisért szintetizátoron. Nagy taps kiséretében csendültek fel a jól ismert dalok- saját és egyéb szerzemények- melyek szinte kivétel nélkül mind-mind Tamás Gábor haza- és magyarságszeretetéről árulkodtak, arról, hogy mennyire szereti erdélyi szülőföldjét: Ó Erdély szép hazám, Gyere velem a Hargitára, A Hargita alján- hogy csak néhányat említsünk ezek közül.

 

Jótékony cél

 

A repertoárban könnyedebb hangvételű nóták is szerepeltek, melyeket általában a szerelem érzése lengett át: Ó Melinda, Jöjj, ölelj át, Várom a májust, Gyöngéden ölelj át, Mondd miért szeretsz te mást, Újra felkel a nap, Most múlik pontosan, amikhez a székelyhídi Control Dance Group tánccsoport tagjai biztosították az igényes kivitelezésű háttérkoreográfiát. A virágok nem csupán ajándékok formájában, hanem dalban is jelen voltak a színpadon, a már említett orgonákon kívül hervadó petúniákról és kinyíló violákról is énekelt Tamás Gábor, aki nem győzte hangsúlyozni azt: mennyire fontos, hogy ne bántsuk egymást, hanem ehelyett tartsunk össze. A közelgő szentestére való tekintettel az előadóművész egy karácsonyi dalt is elénekelt „a világ magyarjainak”, majd maga mellé invitálta az est háziasszonyát, Czvikker Katalint, a Szigligeti Színház menedzser-igazgatóját, valamint a jótékonysági rendezvény fővédnökét, Pető Csilla parlamenti képviselőt, a várad-rogériuszi református egyházközség gondnokát, akik arról tájékoztatták a jelenlevőket, hogy a bevételből származó pénzösszeg az élesdi Kajántó Mária Református Gyermekotthonhoz, a szentjobbi Szent István Szociális Központhoz és a váradi Városi Kórház gyermekonkológia részlegéhez kerül. Záróakkordként az egybegyűltek fellállva énekelték az Azért vannak a jóbarátok című dalt, és bónuszként a Szép város Kolozsvár, illetve az Ajjaj fekete vonat is elhangzott. A rendezvény médiatámogatója a Bihari Napló és Erdély Online volt.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!