ERDON Helyi hírek

2011.12.15. 14:35

Díjazták az ismert márkaneveket

Nagyvárad - Szerda este a színházban a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége egy gálaünnepségen díjazta a legismertebb bihari márkatermékeket gyártó cégeket. Kiválósági plaketteket is kiosztottak.

Nagyvárad - Szerda este a színházban a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége egy gálaünnepségen díjazta a legismertebb bihari márkatermékeket gyártó cégeket. Kiválósági plaketteket is kiosztottak.

 

 

Tizennégy kategóriában díjazták a legismertebb Bihar megyei cégeket, a helyi szinten úttörőnek számító rendezvényen. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Petre Roman volt miniszterelnök, Füzes Oszkár magyarországi nagykövet, Dagmar Repcekova szlovákiai nagykövet, Monica Tatoiu, a Mi olvasunk Egyesület elnöke, dr. Orosz Csaba, a Magyarországi Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének alelnöke, Ilie Bolojan váradi polgármester és Gavrilă Ghilea prefektus is, akik közül többen a díjkiosztásnál szerepet vállaltak. Az egybegyűlteket Ioan Lucian, a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének elnöke köszöntötte, aki elmondta: három hónappal ezelőtt a Bécsben tanuló egyetemista fia amellett kampányolt: büszke arra, hogy román, ezért neki az az ötlete támadt, hogy mi is méltán büszkék kellene legyünk azokra a cégekre, amelyek termékekkel, illetve márkaneveikkel gazdagítják a helyi értékeket, és nem csupán a térségben, hanem országos szinten, sőt külföldön is ismertté teszik tájainkat. A gondolatot tett követte, és Floare Chipea, a Nagyváradi Egyetem Társadalomtudományi Kara tanszékvezető tanárának elmondása szerint a diákok közvéleménykutatást végeztek arról, hogy a megkérdezettek véleménye alapján melyek a legismertebb megyei cégek, illetve személyiségek. A végeredményt a Vállalkozói Szövetség rendelkezésére bocsátották, mely szakmai szervezet újságírók véleményét is kikérte, s így végül összeállt a végleges lista.

 

Díjazottak

 

Valamennyi kategóriában az első három helyezettet díjazták, íme a győztesek: hegyközszáldobágyi Halászcsárda (turizmus), Pelican kórház (egészségügy), Bihar FC (sport), D&C (autókereskedés), újpalotai Nutrietul (mezőgazdaság), RCS&RDS (szolgáltatás), Selina (építőipar), Adeplast (építkezési anyagok), Lotus Center (nem élelmiszer-kereskedelem), Plastor (vegyipari termékek), European Drinks&Food (élelmiszeripar), Metalica (egyéb ipari termékek), Holcim (Bihar megyei külföldi befektetések), valamint a Trei G (élelmiszerkereskedelem).

Mint kiderült, a közvéleménykutatás alanyai leginkább Ilie Bolojan nevéről hallottak, így Nagyvárad polgármestere a legismertebb személyiségnek járó emlékplakettet vehette át. Ugyanakkor a Vállalkozói Szövetség életmű-kitüntetést adományozott Maria Haiduc tanárnő-énekesnőnek, és az ünnepség keretében díjazták egy online arcszépségverseny első három helyezettét is (Ioana Braniștet, Csog Andreát és Oana Meseșant). Többen is kiválósági díjakat kaptak: Vasile Pop volt futballista, a Vállalkozói Szövetség alapító-elnöke, Vizer Marius, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség vezetője, Popa Dorin, a Romániai Borkóstolók Egyesületének alelnöke, a Celelalte Cuvinte rockegyüttes, Pavel Platona egykori nagykövet, Virgil Preda atlétikai edző, Kun Attila volt labdarúgó és Lucia Pojoca bankár.

 

Művészi pillanatok

 

A köszönetnyilvánításokat és üdvözlőbeszédeket időnként művészi pillanatok szakították meg. Felléptek: a Stadler klarinétegyüttes, Alexandru Cristea könnyűzene énekes, a Feeling Dance sporttánccsoport, a Meda Music Kulturális Egyesület legfiatalabb énekesei, az Ars Nova ritmikus sporttornászai, Maria Haiduc románcénekesnő, Ioana Chebeleu showtáncos, valamint a Crișana és a Bihorul román néptánccsoportok.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!