ERDON Helyi hírek

2011.12.15. 12:03

A mesterséges élet kiállítása

Felix Deac Artificial Life (Mesterséges élet) című kiállítását tekinthették meg december 14-e délután az érdeklődők a Visual Kontakt nagyváradi székhelyén.

Felix Deac Artificial Life (Mesterséges élet) című kiállítását tekinthették meg december 14-e délután az érdeklődők a Visual Kontakt nagyváradi székhelyén.

 

 

A művész több csoportos kiállításon vett részt Szatmárnémetiben, Bukarestben és Kolozsváron, személyes kiállításai voltak Kolozsváron, ahol a művészeti tanulmányait is folytatta, valamint különböző alkotóműhelyeken vett részt Párizsban és Olaszországban. „Meggyőző eredményeket szeretnék elérni a művészeti kutatás mezején, hogy meghaladjam a jelenkori megközelítéseket. Az időm nagy részét az alakok tanulmányozásának, valamint az alak és az anyag közötti objektív kapcsolatok kutatásának szenteltem, kevés sikerrel. E helyett egy számomra ismeretlen szobrászati irányt fedeztem fel, amelyet hiperrealizmusnak neveznek.”-vall művészetéről Felix Deac. A szobrász túlhaladva az anyag és anyagiasság feltételeit, elkezdett játszani az alakokkal, betartva az élő logikáját, így adva egy külön életet összes munkájának. A művész a szobrokat szilikonból készíti, szőrrel és különböző sminkes eljárássokkal díszíti, amelyek olyan hatást kölcsönöznek a munkáknak, mintha élő szervezetek lennének. „A hiperrealizmus teljesen más, mint amivel eddig találkoztam, ezek az első munkáim, amelyeket az irányzat alapján készítettem. A kiállítás előszőr itt, Nagyváradon látható, de ki lesz még állítva Németországban, Ulmban és remélem sikere miatt még sok más helyen”-tette hozzá Felix Deac. A kiállítást csak előzetes egyeztetés után lehet megtekinteni. Programálás a 0745/205729 telefonszámon, vagy a birou@visualkontakt.ro internetes címen.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!