ERDON Helyi hírek

2011.11.06. 19:34

Újabb jelentős megvalósítás Mezőpetriben

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap délután a Mezőpetri Általános Iskola korszerűsített épületét. A közel 4,3 millió lejes pályázat révén teljes mértékben felújították a létesítményt.

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap délután a Mezőpetri Általános Iskola korszerűsített épületét. A közel 4,3 millió lejes pályázat révén teljes mértékben felújították a létesítményt.

Sikeresen zárhatja le a 2011-es esztendőt a mezőpetri önkormányzat, hiszen a nyáron átadott szabadidőközpont mellett tegnap az iskola korszerűsített épületét is felavatták. Az intézmény udvarán rendezett avatóünnepségen Marchiş Ottó polgármester, Mohr Marius iskolaigazgató, Nagy Mária volt polgármester, jelenleg megyei tanácsos és Csehi Árpád a Szatmár Megyei Tanács elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A község- és megyevezetők örömmel nyugtázták, hogy a fejlesztések ilyen kiváló tempóban folynak a községben.

A felszólalások után az iskola diákjai egy ünnepi műsorral mutatkoztak be, amelyben énekek, szavalatok hangzottak el román és magyar nyelven, emellett pedig táncokat is láthatott a közönség. A gyerekeket Bíró Erika, Botlinger Tímea, Maria Mateş, valamint Szolomájer Tímea tanítónők készítették fel a jeles eseményre. A műsort követően Ft. Skurka Dezső mezőpetri plébános tartott egy rövid szertartást, majd a résztvevők átvonultak a létesítmény főbejáratához, ahol a szalagvágást és a megszentelést követően belülről is megtekinthették az épületet a jelenlévők.

Az iskolában egyébként összesen 119 gyermek tanul, ebből 58-an I.-IV., 61-en pedig V.-VIII. osztályosok.

 

A korszerűsítés részletei

 

Az iskola nagyobbik épülete 1910-ben épült, azóta nem történt rajta komolyabb korszerűsítés. A Regionális Operatív Program keretén belüli, 4 243 000 lejes projekt során teljes mértékben felújították a létesítményt: a teljes tetőszerkezetet kicserélték, mosdókat, dísztermet, olvasóteremmel ellátott könyvtárat alakítottak ki, nyílászárókat szereltek fel, kívülről leszigetelték, lefestették a létesítményt. A kisebb épületben is számos felújítási munkálat zajlott: tetőszerkezetet-csere, szigetelés, festés, padlózás. Továbbá az épület szeizmikus ellenállását is jelentősen megnövelték. A pályázat keretében didaktikai eszközöket (számítógépek, laboratóriumi kellékek, oktatófilmek, hanganyagok, sportfelszerelések, stb.) is beszereztek, több, mint hatvanezer euró összértékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!