ERDON Helyi hírek

2011.11.15. 13:56

Sikeresen vizsgázott a menedzser

A nagyváradi Szigligeti Színház menedzserigazgatói állására kiírt versenyvizsgán Cszvikker Katalin 9,78 illetve 9,92-es osztályzatot kapott.

A nagyváradi Szigligeti Színház menedzserigazgatói állására kiírt versenyvizsgán Cszvikker Katalin 9,78 illetve 9,92-es osztályzatot kapott.

 

A kedden délelőtt a Bihar Megyei Tanács székhelyen lebonyolított versenyvizsgán Czvikker Katalin volt az egyetlen jelölt, aki pályamunkáját a november 3-iki határidő előtt benyújtotta. A dr. Marcu Ágnes a Nagyváradi Állami Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja által vezetett bizottság a pályamunkát 9,78-as osztályzattal értékelte, és az azt követő interjún Czvikker Katalin 9,92-es osztályzatot kapott. Czvikker Katalin lapunknak elárulta, hogy a megyei önkormáyzat egy sor elvárást fogalmazott meg, amelyeknek a menedzser eleget kell tegyen: ezek egyike az, hogy a színház saját bevétele érje el az önkormányzati támogatásnak legalább 15 százalékát, továbbá hatvan százalékos teremkihasználtságot ír elő az önkorményzat, ami az 588 férőhelyes terem esetén évi lebontásban átlag 355 nézőt jelent előadásonként. „A három társulat évi tizenhárom új bemutatót kell létrehozzon, viszont ezt a színpadot meg kell osztanunk a román színházzal, és feltételezem, hogy tőlük is legalább ugyanennyi bemutatót kértek. Ebből fakadóan a legnagyobb nehézség az, hogy nagyon kevés a színpadhozzáférési lehetőségünk” - mondta az igazgató, aki tudatta, hogy az önkormányzat elvárja azt is, hogy a produkciós költségeket a színház saját bevételből finanszírozza. Czvikker Katalin végezetül elárulta, hogy a bizottság tagjai azt tanácsolták neki, hogy bővítse kapcsolatrendszerét minél több színházzal és szakmai egyesülettel. „Ezt a tanácsukat megfogadom” - szögezte le végül a menedzser. Czvikker Katalin mandátuma 2016-ig szól.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!