ERDON Helyi hírek

2011.11.30. 17:58

Rendkívüli tanácsülés Érmihályfalván

Bihar megye - Mint az várható volt, hullámokat vetett az érmihályfalvi Helyi Tanács döntése, mellyel szigorú határozatot hoztak a szociális lakásokban tartozásokat felhalmozottakkal szemben.

 

 

Renkívüli ülést tartott kedden koraeste Érmihályfalva Helyi Tanácsa, egyetlen napirendi ponttal. Erre azért volt szükség, mert - mint az várható volt - az éppen egy héttel korábbi határozatuk, mellyel szigorú lépéseket helyeztek kilátásba a szociális lakásokban lakó, és tetemes tartozást felhalmozott személyekkel szemben, nem maradt hatástalan. Akkor egy úgynevezett tartozási plafon-összeget is meghatároztak, aminek túllépése a lakhatási szerződés azonnali felbontását vonja maga után. A szakbizottság nevében dr.Turucz Mária tanácsos ismeretette kollégáival családokra lebontva a pillanatnyi (az egy hét alatt változott) helyzetet.

 

Így nem mehet tovább

 

Mint elhangzott, vannak, akik fizetgettek, van, aki hajlandóságot mutatott erre, de vannak, akik már ki is költöztek. Szélsőséges eset, hogy olyantól is "meg kellett szabadulni", aki nem csak hogy más célra használta a közös számlákra összegyűjtött pénzt, de ennek tetejébe negatív hangulatot keltett a lakók között, nemfizetésre ösztökélte őket, sőt, még "a tömbház felrobbantásával" (!) is fenyegetőzött. Az ugyancsak szakbizottsági tag Moisescu Luminita (PD-L) kifejtette: nem céljuk a lakhatási szerződések felbontása, de jószándékukat már számos felszólítással, halogatással, újabb és újabb esélyek adásával bizonyították - jórészt eredménytelenül, és ez így nem mehet tovább. Ugyanezt hangsúlyozta Kovács Zoltán polgármester, hozzátéve: a nem fizetők miatt 17 családnál nincs fűtés, és még a lakások is tönkre mennek.

 

Módosított döntés

 

Több variációt átrágva a tanácsosok végül a következő képpen módosították egy héttel korábbi döntésüket: akik december 31-ig nem rendezik teljes egészében minden tartozásukat, azon családok lakhatási szerződését január elsejétől felbontják, és megkezdődhet a kilakoltatási eljárás, aminek az erre vonatkozó téli moratórium után, március elsejétől érvényt szereznek. Aki január elseje után újabb adóságokat halmoz fel, arra ugyanez vonatkozik, három havonkénti ellenőrzéssel. Közben erőfeszítéseket tesznek arra, hogy a felelőtlen lakók miatt kikapcsolt fűtést helyreállítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!