ERDON Helyi hírek

2011.11.25. 15:34

Fejedelmi napot tartottak

Nagyvárad - Péntek délelőtt úgynevezett Fejedelmi napot szerveztek a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban.

Nagyvárad - Péntek délelőtt úgynevezett Fejedelmi napot szerveztek a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban.

 

A tanintézetben már hagyománya van ennek, és leginkább az iskolanapokhoz hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy jeles magyar uralkodókra, erdélyi fejedelmekre, intézményalapítókra emlékeznek ilyenkor. A programsorozat a várad-olaszi református templomban kezdődött, ahol Kövendi István iskolalelkész tartott áhítatot. Ezt követően Burján Sándor tizedikes diák szavalt, majd az ötödik osztályosok mutattak be ünnepi műsort, és az iskola kórusa is fellépett Kozma Márta zenetanárnő vezetésével.

Ezután a társaság átvonult az iskola épületébe, ahol 10 órától az V-VII. osztályosok szavalóversenyre jelentkezhettek, a VIII-XII. osztályosok pedig virtuális sétát tehettek Péter I. Zoltán helytörténésszel Nagyváradon, aki a város jelentősebb épületeit is bemutatta a fiataloknak a kivetített képek segítségével. A szünet után az ötödikesek énekeket tanítottak a tizenkettedikeseknek, majd Takács Zoltán történelemtanár beszélt Erdély aranykoráról. A délelőtti órákban ugyanakkor a diákok munkáiból nyílt kiállítás az iskola főfolyosóján, akik lerajzolták, hogy milyen címerük lenne, ha erdélyi fejedelmek volnának.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!