ERDON Helyi hírek

2011.11.21. 08:44

Eurorégiós dalfesztivál ismét

A hétvégén a Bihar Megyei Hagyományos Kultúrát Népszerűsítő Központ és a Debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár és Művelődési Központ ifjúsági eurorégiós dalfesztivált szervezett.

A hétvégén a Bihar Megyei Hagyományos Kultúrát Népszerűsítő Központ és a Debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár és Művelődési Központ ifjúsági eurorégiós dalfesztivált szervezett.

 

 

Az elmúlt hétvégén a Bihar Megyei Hagyományos Kultúrát Népszerűsítő Központ együttműködve a Debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár és Művelődési Központtal, és a Debreceni Művelődési Központ, a Francisc Hubic Művészeti Iskola, a váradi Szigligeti Színház és az Állami Filharmónia támogatásával hatodik alkalommal szervezte meg az Eurorégiós Ifjúsági Dalfesztivált, melyet az idéntől kezdve a rendezvény januárban elhunyt kezdeményezőjéről, Gheorghe David professzorról, zeneszerzőről neveztek el. A Tank Erzsébet főszervezésében zajlott megmérettetésnek szombat délután a Debreceni Művelődési Központ pódiumterme biztosított helyszínt. A huszonkilenc verseny három kategóriában- komoly-, nép- és könnyűzene- mérte össze tudását úgy, hogy valamennyi szekcióban fele-fele arányban volt képviselve Bihar, illetve Hajdú-Bihar megye. Komolyzenei produkcióval lépett fel Gyarmati Álmos, Harsányi Tamás, Janovicz Zsófia, Kun Tibor, Varga Katalin, Bíró Szidónia, Mihaela Covaci, Viorel-Vlad Olah, Sándor Csaba és Tempfli-Maierkuk Mária, népdalcsokorral készült Balogh Cintia, Csendes Gergely, Kerezsiné Kulcsár Annamária, Marczin Viktória, Varga Violetta, Corina Marta, Martin Tímea, Sergilia Popa és Andrada Tulvan, és pop-rock számokat énekelt Böjte Réka, Gazdag Lívia, Gellén Fanni, Girincsi Fruzsina, Kovács Regina, Popovici Dorina, Vladimir Griga, Ovidiu Lazăr és Patricia Pop.

 

Rutinos versenyzők

 

Az előadások közben kisérőként közreműködtek Böszörményi Judit és Antoanela Isaiu zongoraművészek, a Rapsodia és a Bürkös népzenekarok, valamint Christina és Ramona Gavriș dzsesszbalett-művészek. Ugyanakkor megemlítendő, hogy tizenhárom tagú zsűrit neves szakemberek alkották, többek közt intézményvezetők, opera és népdalénekesek, zeneszerzők, egyetemi oktatók. A műsorvezetői szerepet Varvari Gabriella mezzoszoprán és Horia Balint operarendezők vállalták el.

A fellépők közt voltak rutinus versenyzők, akik már az előző években is próbálkoztak és újoncok is. Győzteseket még nem hirdettek, az eredményhirdetéssel egybekötött gálaünnepséget vasárnap délután tartották a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében. Az első helyezettek 300 eurót, a másodikok 200 eurót, a harmadikok pedig 100 eurót kaptak, mely pénzösszeget idén a cívis városiak biztosították. A rendezvény egyik médiatámogatója a Bihari Napló volt.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!