ERDON Helyi hírek

2011.11.04. 15:03

Bővít a Dräxlmaier Szatmáron

Emil Boc találkozott a Dräxlmaier vállalat tulajdonosával, akitől megtudta, hogy Szatmárnémetiben újabb 1000 munkahelyet teremtenek.

Emil Boc találkozott a Dräxlmaier vállalat tulajdonosával, akitől megtudta, hogy Szatmárnémetiben újabb 1000 munkahelyet teremtenek.

 

Emil Boc kormányfő tegnap a Viktória-palotában találkozott a Dräxlmaier vállalat tulajdonosával, Fritz Dräxlmaierrel, aki bemutatta a vállalat bővítési elképzeléseit az elkövetkező esztendőre. A vállalat vezetője elmondta, hogy a Szatmárnémetiben található kirendeltséget bővíteni szeretnék, mely egy 30 millió eurós beruházást jelent a 2012-2013-as időszakra, és a munkálatok végén ezer új munkahelyet teremtenek Szatmár megyében. A német cégcsoport jelenlegi beruházása Szatmárnémetiben 113,4 millió euró összértékű, és jelenleg 4300 személynek biztosítanak munkát. A vállalat megyénkben a gépkocsiiparban használatos huzalokat gyárt a BMW, a Daimler Chrysler és a VW/Audi gépkocsigyáraknak. Emil Boc kihangsúlyozta, hogy a kormány érdekelt minden bővítésben, mely a gépkocsiipar fejlesztését eredményezi, ugyanakkor a kormányfő ígéretet tett arra, hogy a szatmárnémeti beruházást a kormány támogatni fogja.

 

Egyetemi együttműködés

A német cég tulajdonosa ugyanakkor arról is beszámolt, hogy a romániai egyetemekkel szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatot, hogy a cég profiljának megfelelő szakembereket képezzenek ki. A tegnapi tanácskozáson jelen volt a cégtulajdonos mellett Karl Wallner vezérigazgató, Iuliu Aurel Cadar, a szatmárnémeti gyár igazgatója, illetve Patrick Seyller, a Piteşti-i gyár igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!