ERDON Helyi hírek

2011.11.27. 16:18

Adventi készülődés a Csillagocskáknál

<span style="color: #000000;">A szombat délelőtt az adventi készülődés jegyében telt a Csillagocska Zeneóvodában, ahol kicsik és nagyok együtt készítették a várakozást szimbolizáló adventi koszorút.</span> &nbsp;

A szombat délelőtt az adventi készülődés jegyében telt a Csillagocska Zeneóvodában, ahol kicsik és nagyok együtt készítették a várakozást szimbolizáló adventi koszorút.

 

 

A november 26-ikán hetedik alkalommal megszervezett Adventi készülődés nevű program idén is nagy népszerűségnek örventett a gyerekek és a szülők körében egyaránt, akik a várad-réti református templom alagsorában gyűltek össze. Az adventi készülődés célja ráhangolódni az ünnepekre, és hogy a gyermek, szülő és pedagógus együtt munkálkodjon és készülődjön lelkiekben is. A családias hangulatot a halk karácsonyi zene is biztosította. Kecskés Edit óvodapedagógustól megtudtuk, hogy a délelőtt folyamán a gyermekek több műhelynél is kipróbálhatták ügyességüket. Az egyik asztalnál szebbnél-szebb adventi koszorúkat és karácsonyi ajtódíszeket készítettek. A koszorúkhoz az alapanyagot a családok és az óvoda is biztosította. Az elkészült adventi koszorúkat a családok hazavihették és vasárnap az első gyertyát már meg is gyújthatták. A másik asztalnál csuhéjból angyalkákat készítettek, egy másik helyen pedig a kicsik különböző gipszformákat festettek. A legkisebbek só-liszt gyurmából készítettek különböző díszeket, amelyeket természetes magvakkal (bors, mák,tök-, kukorica-, mustármag stb.) és bogyókkal tettek színesebbé. Idén is nagy népszerűségnek örvendett a mézeskalács készítés. A gyerekek nyújtották, szaggatták a tésztát, majd miután az megsült, tojáshabbal díszítették. A mézeskalácsok amint elkészültek, el is fogytak. Az alkotásban kifáradt gyerekek és felnőttek kaláccsal és citromos teával frissíthették fel magukat. Az idei alkalom vendégei a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanítónénijei voltak. A szombat délelőtt vidáman telt a Csillagocska óvodában, ahol sokan dolgoztak azon, hogy az adventi készülődés emlékezetes legyen.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!