ERDON Helyi hírek

2011.10.20. 15:43

Sikeres vonateltérítés, diákmódra

Saját "bulivagonnal" és az X-faktoros Bagossy Norbi gitárestjével rajtol hétvégén a 2011-es KMDSZ Gólyatábor. A kolozsvári diákszövetség évnyitó táborába rekord idő alatt keltek el a helyek, százan gyűltek össze.

Saját "bulivagonnal" és az X-faktoros Bagossy Norbi gitárestjével rajtol hétvégén a 2011-es KMDSZ Gólyatábor. A kolozsvári diákszövetség évnyitó táborába rekord idő alatt keltek el a helyek, százan gyűltek össze.

 

Száz kolozsvári magyar diák indul pénteken a Beszterce-Naszód megyei Árokaljára. Teszik ezt igencsak rendhagyó módon: a táborozók a helyi pályaudvarról, bérelt bulivagonnal gördülnek ki, a személyvonat árokaljai megállóját is külön erre az alkalomra iktatták be. A fiatalok vasárnapig maradnak a faluban, ugyanis az egykori Bethlen-kastélyban működő konferenciaközpont ad otthont a Kolozsvári Magyar Diákszövetség idei gólyatáborának.

 

A nappali vetélkedőkön, előadásokon és közösségi tevékenységeken túl az éjszakai szórakozásból is jócskán kijut – ígérik a szervezők. Meghívott lesz például az X-faktorból, a népszerű tehetségkutató műsorból nemrég búcsúzott Bagossy Norbi és öccse, Laci is.

 

Talpas Botond, a KMDSZ elnöke, tábori szervező a rendezvény céljáról elmondta: "A KMDSZ Gólyatábor évek óta egy olyan hely, amely nem csak kapu a kolozsvári életbe, de itt kezdenek fonódni a kilátgató diákok egyetemi éveinek történései és kapcsolatai is. Ezt a kiváltságot minden KMDSZ-es gólya megkaphatja, és nálunk fedezhetik fel az újat, a közösségünkben második otthonra lelhetnek."

 

A bővített létszám ellenére idén mindössze három nap alatt fogytak el a helyek. A jelentkező erdélyi diákok származási helyük és tanulmányaik szerint is igen csak színes képet mutatnak: az árokaljai táborban a kolozsvári Babes-Bolyai-, a Sapientia-, a képzőművészeti-, a műszaki- és az agrártudományi egyetemekről is érkeznek majd.

 

A 2011-es KMDSZ Gólyatábor honlapja a www.golyatabor.kmdsz.ro címen érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!